SCANDALOS Cadre medicale, chemate la lucru după ce au fost contacte directe...

SCANDALOS Cadre medicale, chemate la lucru după ce au fost contacte directe ale unui pacient cu COVID 19, fără a fi protejate. ”Nu au niciun motiv să stea în izolare”

3
DISTRIBUIȚI

Viețile cadrelor medicale din Spitalul Județean Reșița sunt jucate ca ruletă de către conducerea instituției, cea mai bună dovadă fiind ce s-a întâmplat după ce s-a stabilit că un pacient, care a ajuns în secția ATI în 1 aprilie, a fost diagnosticat, după aproape o săptămână ca fiind infectat cu coronavirus. Evident că nu au fost respectate niciun fel de protocoale, pacientul a fost plimbat fără a se lua măsuri de protecție, iar cadrele medicale nu au avut echipamente special.

După ce s-a confirmat faptul că pacientul este pozitiv s-a decis testarea a zece dintre cadrele medicale care au intrat în contact direct cu acesta, la insistențele acestora. După ce testele au ieșit negative, conducerea spitalului i-a anunțat pe cei zece că trebuie să se întoarcă la lucru, deși procedura este foarte clară – trebuie să stea 14 zile în izolare la domiciliu.

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unei înregistrări realizate, ieri, în care asistenta Aurora Andraș, directorul de îngrijiri medicale a Spitalului Județean Reșița, spune că ”ele nu au niciun motiv să stea în izolare. Testul este negativ, ele sunt fără simptome și, în mod normal, ele ar trebui să vină la lucru. Și dacă vor să stea acasă, și nu au vrut cum am vrut noi, dar asta nu mai contează, pe concediu de odihnă.


Deci, DSP-ul nu o să le elibereze adeverințe către medicii de familie ca să le dea acele concedii medicale pentru că nu au niciun motiv, înțelegi? Pot să consulte toți avocații din lumea asta”.

Cadrele medicale nu s-au lăsat intimidate și au reușit, astăzi, să obțină confirmarea că pot sta în izolare 14 zile și va fi considerat concediu medical. Contactată, astăzi, de PRESSALERT.ro, să explice afirmațiile de ieri, Aurora Andraș a susținut că ”eu am transmis ce mi-a transmis epidemiologul de la DSP. Astăzi, au venit recomandările de la DSP, deci ei beneficiază 14 zile cu concediul dat de medicul de familie pe codul de COVID. Pentru că este o nebunie totală, nimeni nu știe nimic, ieri am cerut punctul de vedere al DSP- ului și DSP-ul mi-a spus așa – nu sunt simptomatici, nu sunt pozitivi, ei  dacă stau acasă pe concediul lor. Ieri, la ora 4. Azi, am primit oficial de la DSP ce v-am spus mai devreme. Noi trebuie să colaborăm toți și să nu fie răutăți între noi. Eu țin la personalul meu și vreau să le fie bine la toți. Eu chiar mă lupt pentru ei să aibă de toate, să nu fie expuși, dar, pe ici pe colo, mai sunt și mici, răutăți”.

Când l-am întrebat pe șeful Direcției de Sănătate Publică Caraș Severin. Dănilă Miloș, dacă instituția sa a transmis că trebuie să se întoarcă la muncă asistentele și medicii care au fost contacți direcți cu pacientul cu COVID 19, acesta a susținut că ”prin conducerea executivă a Direcției de Sănătate Publică nu a fost transmis nimic către spitalul din Reșița. Că anumite persoane fizice au făcut anumite afirmații, este posibil. Eu nu pot acuma să cenzurez gura lumii, dar din punct de vedere al DSP-ului nu a fost făcută nicio afirmație cu privire la angajații altei entități”.

 

3 COMENTARII

 1. Asistenta Aurora Andraș, directorul de îngrijiri medicale a Spitalului Județean Reșița, iată că este prinsă cu minciuna! Ce face managerul spitalului, doarme?
  Nu e la prima abatere Andraș Aura, nu e prima oară care se poartă ca patroana, sau matroana, obrăznicia ei nu are limite. Și-a creat o suită de șefe asistente pe lângă ea, care îi susțin toate prostiile ei, abuzurile ei. Ca răsplată pentru susținerea ei, din când în când le lua cu ea în diverse locuri de relaxare. Se poate verifica, cine vrea să facă o anchetă, dacă se vrea. Oricum, Andraș Aura e una din capii mafiei din Spitalul Județean Reșița.
  Pusă politic, niciodată nu a interesat-o materialele de lucru pe care asistentele medicale aduceau la cunoștința ei, ci doar venea în control pentru a afla cine cu cine schimbă turele. Acest lucru a fost preluat de la cei dinaintea ei, dr. Dumitru Secășan, și directorul de îngrijiri de atunci Sorca Marian, care mai lua câteodată pe lângă ei în control și pe șefa de la serviciul RUNOS, Nandriș Adriana.
  Rușine!
  În spital nu era cu ce să lucrezi și pe ei îi interesau doar prezența la lucru conform graficului.
  Asta a însemnat pentru ei managementul și de ce nu managementul calității, care consta doar în strigarea catalogului, adică prezența.
  Iată urmările!

  Daca aceste asistente nu s-ar fi izolat, s-ar fi ascuns sub preș măgăria doctorilor de pe ATI.
  Cum?
  Pacienții infectați cu Covid-!9, trebuiau să ajungă la spitalul din Caransebeș, spital suport, desemnat pentru coronavirus, Cei de acolo, primesc bani grei de la guvern, pentru modernizarea spitalului. De la Reșița, trebuia să acopere serviciul medical și medici de pe ATI Reșița. Aceștia din măndrie personală (prostie), au refuzat deplasarea la Caransebeș, cerând ca pacienții cu Coronavirus să vină la Reșița.. Spitalul din Reșița nu este pregătit pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, dar ca să dea bine la imagine, s-au oferit să infecteze cu Covid-19 toate Spitalele din Reșița și populația dealtfel.
  Managerul tace și susține gravitatea din Spital, amenințând cadrele medicale!
  E un haos total!
  Trebuie o anchetă serioasă!
  Cerem ajutor!!!!!!

 2. mai da-va-n plm de cadre medicale, inchideti toata sandramaua, economia e toata pe pl, banii sunt la revedere, stam toti in plm acasa si murim. m-am saturat sa aud. luati pl, ba, guvernantii plii mele

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.