SCM Politehnica, printre primele echipe care revin pe parchet conform planului FR...

SCM Politehnica, printre primele echipe care revin pe parchet conform planului FR Handbal. Dan Dumitru: „Nu știu cât de viabil de programul”

0
DISTRIBUIȚI

Federaţia Română de Handbal a trimis clubulurilor afiliate o propunere de reluare a campionatului curent. SCM Politehnica s-ar număra printre primele formaţii care ar începe să joace din nou. Pe 31 mai timişorenii ar trebui să evolueze într-o restanţă dacă programul prezentat va fi respectat. Oficialii clubului alb-violet sunt însă sceptici şi arată că ligi puternice din Europa şi-au declarat sezonul intern închis pe fondul pandemiei de coronavirus.

Alb-violeții ar juca pe teren propriu, cu HC Buzău, la finele lui mai, când e programat şi duelul Turda – Dinamo. În rest, planul FRH e să strângă cele 14 participante într-o localitate iar în perioada 9-11 iunie acestea să dispute ultimele trei runde sub forma unui turneu. Poli având de disputat în etapele 24, 25 și 26 meciuri cu: Dunărea Călărași, CSM Reșița și CSM Bacău.

SCM Poli mai are de disputat şi Final Four-ul Cupa României, reprogramat de federali în zilele de 24 și 25 iunie, la Constanța.


În semifinale timişorenii au joc cu gazda HC Dobrogea Sud.

Managerul secţie de handbal a SCM-ului a ridicat mai multe probleme pe această temă. „Din punct de vedere sportiv, după pauza dintre campionate, care ține o lună, este nevoie de șase săptămâni de antrenamente și jocuri amicale. Acum, avem o pauză de două luni, cu unii dintre noi stand în apartamente, că nu toți au case, și ar trebui ca în zece zile să jucăm primul meci oficial și apoi după alte zece zile avem un turneu de trei zile, cu trei meciuri și cu o încărcătură specială de puncte. Nu știu cât de viabil programul și nu știm ce va fi în 15 mai, când s-ar putea ridica restricțiile”, a declarat Dan Dumitru pentru pagina SCM-ului.

Oficialul aminteşte că nu mai puţin de 18 campionate de pe continent au fost declarate închise în această perioadă, inclusiv cele din Franţa şi Ungaria. Iar, până acum, evoluţia pandemiei COVID-19 în ţară, ridică semne de întrebare asupra reluării competiţiilor sportive în ţară. „Totuși, am pleca la drum cu 20 de oameni, implicați în 20 de familii, fără a ști în ce condiții ne putem deplasa și la ce să ne așteptăm. Dacă un jucător se îmbolnăvește de coronavirus, intră toată echipa în carantină, ce se întâmplă? Din punctul meu de vedere, e foarte greu să începem să jucăm. Poate nu ar fi rău să ne uităm la ceea ce a făcut Franța, care are cel mai puternic campionat de pe continent”, a conchis Dumitru.

Toate propunerile vor fi analizate și votate în Consiliul de Administrație din 22 aprilie, ce se va organiza în sistem videoconferință. FRH nu a consultat conducerile cluburilor pentru planul iniţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.