Șeful DSP Arad și-a dat demisia

Șeful DSP Arad și-a dat demisia

0
DISTRIBUIȚI

Într-o conferință de presă susținută astăzi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că atât Aradul cât și Deva sunt considerate, alături de Suceava, focare de infecție cu Covid-19, adăugând că „dl. director al DSP Arad și-a arătat disponibilitatea de a demisiona dacă lucrurile iau altă întorsătură” și a precizat că ia în considerare schimbarea acestuia. Imediat după această declarație, directorul Constantin Cătană a decis să-și dea demisia, în momentul în care sistemul medical arădean se confruntă „cu o situație fără precedent”.

Motivul invocat de Cătană este „campania mediatică și politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea Covid-19 la Arad” și „informațiile distorsionate” și „scoase din context” pe care le primește opinia publică arădeană, care n-ar corespunde adevărului dar constată, totodată, că „arădenii își doresc o schimbare la vârful Direcției de Sănătate publică”.


Cătană a precizat că a luat această hotărâre după 33 de ani în Direcția de Sănătate Publică și patru ani în funcția de director și numește ”exigență” atitudinea pe care a avut-o față de cadrele medicale, dar care a fost folosită împotriva lui.

În urmă cu câteva zile, Cătană a devenit celebru după difuzarea unei înregistrări în care a dat dovadă de un comportament incalificabil față de personalul medical care a îndrăznit să se plângă de lipsa echipamentelor de protecție, de pe urma căreia s-a ales cu numeroase critici din partea opiniei publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.