Soțul unei liberale „cheie” din Timiș, noul șef al corpului de control...

Soțul unei liberale „cheie” din Timiș, noul șef al corpului de control al prefecturii UPDATE Punctul de vedere al Prefecturii Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul Liliana Oneț, are, de astăzi, un nou șef al corpului de control – Călin Popescu, soțul vicepreședintelui PNL Timiș, Carmen Popescu, până de curând colegă de partid cu cea care face, acum, cărțile la nivel județean și conduce comitetul județean pentru situații de urgență. Carmen Popescu este o apropiată a primarului Nicolae Robu, fiind cea care conduce consiliul de administrație al societății de apă și canalizare Aquatim SA. Călin Popescu a venit prin transfer de la Evidența Populației din cadrul Primăriei Timișoara, unde era încadrat ca și consilier superior. Conform ultimei declarații de avere, Călin Popescu a obținut venituri atât de la Primăria Timișoara, cât și de la Colterm, iar din declarația de interese reiese că are 50% din părțile sociale ale unui SRL.

Vă reamintim că prefectul de Timiș s-a remarcat de când a început pandemia de coronavirus prin certurile cu fosta șefă a Inspectoratului Școlar General Timiș pe tema închiderii școlilor și cu cea care a condus până zilele trecute Direcția de Sănătate Publică Timiș din cauza scandalului de la maternitatea Odobescu. Liliana Oneț a mințit într-un interviu acordat PRESSALERT.ro că fosta sa colegă din PNL, Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, nu a declarat în mod ilegal carantină la „Odobescu”, chiar dacă existau trimise documente oficiale în acest sens. Conform unui articol publicat pe site-ul cotidianul.ro, Liliana Oneț este „fostă miss și o apropiată a unei familii de romi din Timișoara”.

Am încercat să o contactăm pe Liliana Oneț pentru a explica urgența acestei numiri în plină pandemie de coronavirus, ce îl recomandă pe Călin Popescu pentru acest post și cât a contat în alegere faptul că este soțul fostei sale colege.


Prefectul a respins apelul și a transmis prin SMS „sed. Rog contactați purtător de cuvant”. După ce am discutat cu Daniela Fetescu, cea care se ocupă, de relația cu presa, aceasta ne-a transmis că „doamna prefect vrea întrebările în scris”. Asta în condițiile în care Legea 544/2001 prevede foarte clar că întrebările pot fi adresate și verbal. Până la ora redactării acestui material nu am primit un punct de vedere al prefectului de Timiș, dar îl vom publica imediat ce îl vom primi.

UPDATE Punctul de vedere transmis de prefectul Liliana Oneț începe prin precizarea faptului că la Prefectură salariile sunt mai mici decât în alte instituții publice. „Având în vedere faptul că la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș salariile funcționarilor publici/personalului contractual sunt mai mici decât în alte instituții publice, fapt ce a dus la vacantarea unui număr mare posturi în ultima perioadă, s-a solicitat Ministerului Afacerilor Interne avizul pentru scoaterea la concurs sau aprobarea ocupării acestor posturi prin transfer”, a transmis Prefectura.

Comunicatul menționează că Ministerul Afacerilor Interne a aprobat ocuparea unor posturi doar prin transferul unor funcționari publici din alte instituții publice, oameni care îndeplinesc condițiile prevăzute de Codul Administrativ. Liliana Oneț a evitat, însă, să comenteze aspectul politic al numirii. „Precizăm că persoana la care ați făcut referire îndeplinește toate condițiile legale pentru ocuparea postului de execuție de consilier superior la Corpul de Control, motiv pentru care s-a realizat transferul, aceasta fiind singura modalitate de angajare, în acest moment, în cadrul instituției. Menționăm că în organigrama instituției există un singur post la Corpul de Control care este post de execuție și nu de conducere. Postul unic era vacant din luna august 2019. Având în vedere precizările de mai sus, menționăm că nu prezintă importanță legăturile de rudenie ale persoanelor transferate”, a mai transmis Prefectura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.