Cetățenii cartierului Blașcovici, petiție împotriva instalării spitalului de campaniei pe arena CFR...

Cetățenii cartierului Blașcovici, petiție împotriva instalării spitalului de campaniei pe arena CFR din Timișoara. Ce argumente au

2
DISTRIBUIȚI
Foto: Aquatim SA / Facebook

Cetăţenii din cartierul timişorean în care se află stadionul CFR, ales ca locaţie pentru spitalul ce va trata pacienţii de COVID-19, sunt revoltaţi. Oamenii din Blaşcovici au semnat o petiţie pe care au adresat-o Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care-şi arată nemulţumirea că unitatea medicală temporară se află într-o zonă cu locuitori vârstnici şi totodată foarte aproape de centrul municipiului.

„Menționăm că un astfel de spital este binevenit în situaţia crizei sanitare actuale însă, amplasarea lui nu este oportună în vecinătatea unui cartier de locatari cu preponderență vârstnici, aflați la vârsta critică de infestare și la mai puțin de 1 kilometru distanță de Centrul Municipiului Timișoara. Considerăm că amplasarea pe Stadionul CFR a unui Spital de campanie destinat tratării pacienților cu COVID19 este periculoasă pentru cetăţeni riscând să devină un focar de infecție pentru întreg orașul și totdată o practică extrem de neobişnuită. În toate orașele mari ale lumii astfel de spitale cu specific – boli infecţioase – se construiesc la periferia acestora, evitând astfel la maxim riscul de contagiune al cetățenilor acelui oraș, ci nicidecum în centrul orașelor sau la mai puțin de un kilometru distanță față de centrul acestora.


Considerăm astfel că prin amplasarea unei noi entităţi spitalicești de boli infecţioase precum acest spital pe Stadionul CFR, într-o zonă atât de centrală și de circulată va creşte în cel mai scurt timp riscul de contagiune la un nivel maxim!”, se arată în adresa postată pe Facebook.

Cetăţenii din Blaşcovici dau de asemenea exemplul spitalului similar din Bucureşti, amplasat departe de tumultul capitalei şi oferă o variantă alternativă: „Astfel, venim în întâmpinarea celor expuse cu exemplul spitalului de campanie din București ridicat recent pentru COVID19, care a fost amplasat în curtea Institutului de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, și nu în proximitatea hotelului Intercontinental, din inima capitalei! În aceeași idee considerăm că acest spital de campanie pentru zona de vest a țării ar putea fi amplasat lângă unitatea de Boli infecțioase ”Victor Babeş” sau în vecinătatea acestuia lângă amplasamentul Stației de Meteorologie, unde spațiul curții este generos. Astfel s-ar limita si timpii de deplasare a cadrelor medicale de specialitate dintr-o clădire în cealaltă nou amplasată”.

Reamintim că spitalul de campanie de la Gara Mare e aproape finalizat. Amplasamentul a generat comentarii şi din alte motive, arena era folosită de echipa CFR Timişoara, aflată acum însă doar la nivel de amatori în ultimul eşalon (al şaselea), de grupele de copii ale clubului, dar şi de divizionara a patra CSU UVT. Stadionul a fost dat în folosinţă în 1949 după ce vechea arenă Banatul, aflată aproximativ în aceeaşi locaţie, a fost bombardată în timpul celui de Al II-lea Război Mondial. „Față de cele arătate mai sus vă solicităm imperios reanalizarea locației pusă la dispoziția amplasării spitalului de campanie destinat tratării pacienților cu COVID19 și relocarea acestuia într-o zonă în partea de periferie a orașului, nicidecum în vecinătatea Centrul Municipiului Timișoara, respectiv pe Stadionul C.F.R. din Timișoara destinat activităților sportive”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

2 COMENTARII

    • Probabil ca esti omul sluga la stat sau cu firma si cu frica sa nu fi persecutat daca nu esti pro spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.