Spitalul Județean din Timișoara apelează la inteligența artificială pentru depistarea mai rapidă...

Spitalul Județean din Timișoara apelează la inteligența artificială pentru depistarea mai rapidă a COVID 19

0
DISTRIBUIȚI

UPU judetean

Spitalul Județean din Timișoara apelează la inteligența artificială pentru depistarea mai rapidă a COVID 19 și a preveni infectarea cadrelor medicale.

În urma unui parteneriat semnat cu Institutul de Pneumologie ”Marius Nasta” din București, pe perioada pandemiei, a fost  adus un aparat de radiografie mobil.


Acesta va fi conectat la programul X Vision ”programul de inteligență artificială care a fost deja testat timp de mai bine de un an la spitalul județean și care-și îmbunătățește cu fiecare radiografie capacitatea de analiză și de diagnosticare”, a declarat, astăzi, managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu.

Aparatul va fi instalat în triajul avansat de la UPU ”pentru a scădea la minimum riscul de răspândire a coronavirusului. Aparatul depistează cu ajutorul soft-ului modificările pulmonare. Experiența arată că pot fi pacienți asimptomatici care au deja modificări pulmonare, iar noi putem încadra, apoi, în categoria de risc corespunzătoare. Putem proteja atât ceilalți pacienți, cât și personalul medical de o posibilă contaminare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.