Spitalul Municipal Timișoara, amendat de DSP Timiș pentru greșeli flagrante în lupta...

Spitalul Municipal Timișoara, amendat de DSP Timiș pentru greșeli flagrante în lupta cu COVID-19. De ce riscă spitalul primăriei să prăbușească sistemul de sănătate din județ

1
DISTRIBUIȚI

Situația de la Spitalul Municipal Timișoara este departe de a fi una liniștitoare pentru pacienți sau pentru celelalte structuri medicale din Timiș, implicate în lupta cu epidemia de coronavirus, în ciuda declarațiilor triumfaliste ale primarului Nicolae Robu și a asigurărilor date de managerul Olimpia Oprea, cea pe care liderul PNL Timiș se încăpățânează să o țină în brațe. Dacă în scandalul de la maternitatea Odobescu, cei doi au încercat să se spele pe mâini și să arunce vina exclusiv pe fosta șefă a Direcției de  Sănătate Publică Timiș, care a fost și schimbată din funcție la solicitarea lui Robu, situația nu s-a schimbat cu nimic.

Direcția de Sănătate Publică Timiș, condusă acum de o liberală, a constatat, în ultimele zile, grave abateri atât la maternitate, cât și în celelalte secții ale spitalului din subordinea primăriei, confirmându-se raportările din perioada în care tandemul Robu – Oprea se lamenta că sunt „persecutați”.


În tot acest timp, la „Municipal” se înmulțesc cazurile de cadre medicale și pacienți care sunt depistați ca fiind infectați cu COVID 19. În urma neregulilor constatate, ca primă măsură, DSP Timiș a dispus amendarea Spitalului Municipal Timișoara cu 10.000 lei pentru nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice deosebite (nu a fost raportat setul minim de date pentru cazurile suspecte de COVID 19).

Situația este mult mai gravă deoarece, deși este desemnat ca și spital suport pentru cazurile de coronavirus, Spitalul Municipal Timișoara nu este pregătit să preia din presiunea care crește atât pe „Victor Babeș”, cât și pe Spitalul Județean, prin asigurarea cazării suspecților de COVID 19, de exemplu. Deși astăzi la amiază, primarul Robu se lăuda jurnaliștilor că suspecții vor fi duși la clinica de dermatologie, în realitate la ora respectivă nu existau din partea DSP Timiș aprobările necesare deoarece Olimpia Oprea nu trimisese documentațiile obligatorii, inclusiv cu schema de personal. Lipsa implementării procedurilor duce la creșterea riscului ca, în următoarele săptămâni, spitalul, care o capacitate aproape cât a „Județeanului”, aproape 1.100 de paturi, să intre în colaps din cauza îmbolnăvirilor, susțin specialiști din sistemul medical timișean. În această situație, reacția ar fi una în lanț, pentru că celelalte două spitale care și-au luat măsuri de săptămâni bune – „Victor Babeș” și „Județeanul”, vor fi „sufocate”.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu se merge pe solutia de la Suceava sau Deva? Nu este cumva o problema de orgolii ranite din care, in final, tot pacientul are de suferit? Cred ca se baga sub pres unele mizerii tolerate de cei care cred ca presa doarme, greseala mare! Multumim domnule Bota!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.