„Plouă” cu stadioane la Timişoara: Nicolae Robu visează o nouă arenă de...

„Plouă” cu stadioane la Timişoara: Nicolae Robu visează o nouă arenă de 15.000 de locuri în Calea Buziaşului, construită pe „tehnologie Lego”

1
DISTRIBUIȚI
Imagine construcţie Sostoi Stadium. Foto: conarg.co

Fără niciun stadion modern de ani de zile, Timişoarei i se promite încă un nou proiect. Separat de marea arenă dorită în locul vechiului „Dan Păltinişanu”, primarul Nicolae Robu a anunţat azi construirea rapidă pe o „tehnologie Lego” a unui stadion de circa 15.000 de locuri în Calea Buziaşului, altul decât cel „anvisajat să fie stadion de rugby”.

Pe hârtie oraşul de pe Bega se va umple în viitor de stadioane şi arene moderne. Ultimul proiect a fost făcut public de primarul Nicolae Robu astăzi: „Avem contract semnat, în urma unei licitaţii, pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind construire stadion pe structură metalică, strada Calea Buziaşului Timişoara. E alt proiect decât cel care era anvisajat să fie stadion de rugby, dar despre care am spus mereu că va servi şi altor sporturi, că stăm foarte prost la capitolul stadioane”.

„Valoarea contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 49.400+TVA, durata elaborării e de 90 de zile de la ordinul de începere a lucrărilor.


Mi-a venit contractul semnat de câştigătorul licitaţiei. Acum sigur mai trebuie mici formalităţi. E o chestiune de zile, o săptămână să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Stadionul va fi realizat pe structură metalică, aşa-zisa tehnologie lego, ceea ce va scurta mult timpul de execuţie… Va fi stadion de categoria 4 în conformitate cu regulamentul UEFA, privind infrastructura”, a mai precizat Robu.

Noua arenă va avea aproximativ 15.000 de locuri şi sub tribuna principală vor fi plasate vestiarele, ar urma să beneficieze şi de facilităţi moderne de recuperare, etc. Astfel de arene, de categoria 4, permit participarea în cupele europene. „Stadionul va putea fi folosit şi pentru spectacole, sper să fie finalizat pe parcursul anului 2021, atenţie, o să vedem când va fi gata studiul de fezabalitate ce spune proiectantul … dar vizavi construcţia merge mult mai repede decât pe tehnologia clasică”, a punctat Nicolae Robu.

Reamintim că la mult discutata arenă viitoare de rugby, dar şi de fotbal, din vecinătatea bazei Autoturisme din Ciarda Roşie (teren al Academiei Ripensia) nu s-a făcut nimic, terenul acela a rămas în paragină. Mai mult, prin instalarea spitalului de campanie pe arena CFR există temeri că (şi) stadionul de la Gara Mare a fost compromis definitiv.

Edilul s-a lăudat în schimb că pentru marea arenă de 30.000 de locuri, care ar urma să fie ridicată în locul bătrânului „Dan Păltinişanu”, există mai multă „sensibilitate” de la Bucureşti faţă de alte vremuri, precum e şi în cazul centurii: „Se va face în continuare prin CNI, noul stadion de mare capacitate, 30.000 de locuri în locul Stadionului Dan Păltinişanu… profit că acolo sunt colegii mei, prietenii mei, şi-mi ascultă cu mai multă solicitudine argumentele… Nu vrem să se facă nimic în Timişoara clientelar. Nu a fost sensibilitate la argumentele noastre… acum avem cu cine discuta”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.