Răspunsul lui Nicolae Robu pentru cetăţenii nemulţumiţi de amplasamentul spitalului de campanie...

Răspunsul lui Nicolae Robu pentru cetăţenii nemulţumiţi de amplasamentul spitalului de campanie pe arena CFR

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a luat act de nemulţumirile locuitorilor cartierului Blaşcovici în privinţa plasării spitalului de campanie pe stadionul CFR, dar spune că are mâinile legate în acest caz. Edilul susţine că cetăţenii, care au scris o petiţie online, nu au de ce să-şi facă griji de prezenţa unităţii medicale mobile, iar că alegerea locaţiei nu a fost făcută de autorităţile locale.

„Eu pot să-i înţeleg omeneşte.


Dar stimaţi concitadini să înţelegeţi că e o situaţie de forţă majoră, nu vă expune nimeni cu nimic. Nu vă faceţi griji, e un spital de campanie, făcut cu tehnologie specific militară şi cu toate măsurile de securitate. Noi vă înţelegem, vi se creează nelinişti, dar trebuia făcut şi nu exista o altă locaţie disponibilă, care să fie îndeplinite toate cerinţele Armatei, pe de o parte, ale Departamentului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă… Au fost luate în analiză diverse alte locaţii din Timişoara. Decizia nu ne aparţine, ci a structurilor despre care v-am vorbit, suntem într-o situaţie de urgenţă şi ne conformăm…”, a explicat Robu. Acesta exclude varianta ca sala „Constantin Jude”, pe care a prezentat-o la începutul pandemiei ca variantă pentru un astfel spital, ar mai putea fi folosită în acest sens.

Edilul a vorbit apoi mai mult despre sprijinul pe care autorităţile locale îl acordă acestui obiectiv: „Am sprijinit cu societăţile noastre amenajarea. Inclusiv colectarea de bani de la sponsori, m-am ocupat personal de asta, nu aveam prevederi bugetare pentru acest spital. De exemplu cumpărăm cabinele de duş, 35 dacă nu mă înşel, pe bani obţinuţi din sponsorizare. Mulţumesc tuturor sponsorilor pe această cale că au fost receptivi. În alte vremuri, ăe acelaşi grup de Whatsapp lansam rugăminţi de contribuţie la viaţa echipei ACS Poli. Primeam răspunsuri şi nu prea primeam. De la cei circa o sută de membri nu prea primeam. Dar acum, la greu, de la aceiaşi aceiaşi … se strâng mulţi, cu contribuţii mici de la mulţi. Cei care au sprijinit fotbalul au făcut-o şi acum, lor li s-au alăturat şi alţii … Le mulţumesc tuturor, îi asigur de tot respectul şi pe cei care nu au răspuns. Înţeleg greutăţile prin care trec…”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.