SUA, cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus: peste...

SUA, cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus: peste 20.000 de decese și peste 533.000 de pacienți infectați

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Statele Unite au depăşit Italia, având cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus din lume, potrivit celor mai recente date ale Johns Hopkins University. Peste 20.000 de oameni din SUA au murit până acum, relatează BBC.

Reperul sumbru vine la scurt timp după ce SUA a devenit prima naţiune care a înregistrat peste 2.000 de decese de coronavirus într-o singură zi.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat sâmbătă că rata deceselor din regiune pare să se stabilizeze.

Anunţând o cifră de 783 de decese noi în ultimele 24 de ore, acesta a menţionat că rata înregistrată în ultimele câteva zile se situează în jurul aceleiaşi valori.

„Acesta nu este un nivel constant şi puteţi vedea că numărul este oarecum stabil, dar se stabilizează într-un ritm oribil”, a spus Cuomo, adăugând: „Acestea sunt numere incredibile care prezintă pierderi şi durere incredibile”.

Statul New York a devenit epicentrul focarului din SUA, înregistrând peste 180.000 din cele 520.000 de cazuri estimate la nivelul ţării.

Sâmbătă, fiecare stat american a declarat stare de dezastru ca răspuns la epidemie.

Peste 100.000 de oameni au murit până acum în întreaga lume de când pandemia a izbucnit în China în decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.