„Teatrul ca rezistență”, program al Asociației Timișoara 2021, se mută în online

„Teatrul ca rezistență”, program al Asociației Timișoara 2021, se mută în online

0
DISTRIBUIȚI

„Teatrul ca rezistență”, un program al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, inclus în proiectul cu finanțare europeană Heritage Contact Zone prin programul Europa Creativă, va organiza un atelier online care va avea loc în data de 13 mai și la care sunt invitați să se înscrie organizații culturale și artiști preocupați de protejarea și punerea în valoare a moștenirii culturale.

Curatorul programului, criticul de teatru Cristina Modreanu, mărturisește că acesta caută noi modalități pentru a implica un public cât mai larg în această moștenire dificilă, pentru a pune într-un nou și relevant context istoric felurite povești umane legate de moștenirea culturală și de memoria colectivă, pentru ca aceasta să rămână o sursă de inspirație într-o activitate creatoare.


Sunt probleme care își caută dezlegarea în proiectul european, reprezentând punctul central al acestuia. În căutarea răspunsurilor, a fost realizat toolkit-ul Heritage Contact Zone, care va fi experimentat în toate țările partenere în proiect.

În cadrul atelierului, care va dura în jur de două ore și se va desfășura pe platforma Zoom, Cristina Modreanu va prezenta acest toolkit, cu exemple și exerciții menite să faciliteze o mai bună înțelegere a utilității acestuia ca instrument de lucru în proiecte care au în centrul lor memoria colectivă, iar Lars Ebert, coordonatorul proiectului Heritage Contact Zone, va expune participanților o scurtă prezentare a scopurilor proiectului.

Atelierul va avea cel mult 15 participanți iar înscrierile vor fi acceptate în ordinea în care vor fi făcute. Acestea se pot face începând de astăzi, 28 aprilie, iar termenul limită este 8 mai. Cei interesați sunt invitați să completeze formularul de înscriere, accesând https://forms.gle/PMqZCW5pfoi7a8D86.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.