Testele a cinci bebeluși retestați sunt negative

Testele a cinci bebeluși retestați sunt negative

0
DISTRIBUIȚI

Veste bună după ce cinci dintre cei zece bebelușii de la maternitatea Odobescu au fost refăcute – toate au ieșit negative, au declarat surse medicale.


Nu există încă informații despre testele mamelor celor cinci bebeluși. Până acum au fost testați noul născutul prematur care este, în continuare, internat la maternitatea Odobescu și cei care sunt din Timiș. Pentru restul testele vor fi făcute în județele de domiciliu – Hunedoara, Mehedinți și Sălaj.

Cum toate rezultatele micuților sunt negative la retestare este posibil ca probele recoltate inițila să fi fost contaminate când au fost obținute sau în timpul manevrării, fapt ce ridică semne de întrebare asupra rezultatelor testelor de la Spitalul Municipal Timișoara. Vă reamintim că ministrul Sănătății a dispus o anchetă la spitalul administrat de Primăria Timișoara după ce s-au anunțat că testele a zece bebeluși sunt pozitive, iar asistentele infectate au reclamat că nu au avut echipamente medicale. Ieri, DSP Timiș a constatat primele deficiențe de organizare de la la maternitatea Odobescu, dispunând refacerea fluxurilor medicale. Până acum la maternitate au fost depistate pozitive 12 paciente,  12 cadre medicale și cinci rude ale acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.