Testele de COVID 19 pentru 49 de nou-născuți de la maternitatea Odobescu,...

Testele de COVID 19 pentru 49 de nou-născuți de la maternitatea Odobescu, blocate pentru că spitalul nu mai are reactivi UPDATE Nouă bebeluși, transferați la clinica Bega

1
DISTRIBUIȚI

O nouă situație de criză la maternitatea Odobescu – testele prelevate de la 49 de nou-născuți nu pot fi procesate deoarece Spitalul Municipal Timișoara a rămas fără reactivi. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, de către Mariana Rădulescu, șeful Direcției de Sănătate Publică Timiș, într-o intervenție la Antena 3. ”Nu avem rezultatele. Acum am discutat cu managerul și ni s-a spus că nu mai au reactivi. O să vedem, în cursul zilei de astăzi, cum reușim să gestionăm situația”, a susținut Rădulescu. Vă reamintim, că vineri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Nicolae Robu, întrebat dacă au ajuns testele pentru care au fost alocați 200.000 lei și s-a spus că testele sunt rezervate și vor ajunge în scurt timp, a recunoscut că ar fi trebuit să fie de luni la spital, dar că speră să ajungă în cursul zilei.

Directorul DSP Timiș a susținut că ”trebuie întărită disciplina personalului auxiliar, asigurare de echipamente, că sunt instruiți.


Recomandarea, evoluând focarul de COVID, este, deocamdată, să trimitem urgențele spre alte unități medicale de profil. Ar fi clinica Premiere pentru cazuri grave și alte patru unități din județ care să primească gravidele”. Mariana Rădulescu a susținut că nu i s-a solicitat de către conducerea spitalului aflat în subordinea Primăriei Timișoara să trimită personal din alte unități medicale.

UPDATE Până la urmă s-a găsit o soluție pentru a procesa testele pentru nou-născuți – au fost trimise kit-uri de la ”Victor Babeș”. Pentru cei nouă bebeluși, ale căror mame au fost transferate deja la clinica ”Bega” pentru că au fost depistate ca fiind infectate cu COVID 19, testele au ieșit negative. Aceștia sunt toți născuți prematur și urmează să fie transferați. în această seară, de la maternitatea Odobescu în secția de neonatologie – terapie intensivă de la ”Bega”.

1 COMENTARIU

  1. statul dat in judecata pentru incompetenta asta de a bloca o economie intreaga in timp ce sistemul sanitar e la pamant. ne puteati lasa dracu’ sa ne plimbam de nebuni daca murim in spitale oricum. ruie guvernului, ruie robu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.