Timișorenii de la Phaser susțin un concert în cadrul evenimentului caritabil SolidarLocal:...

Timișorenii de la Phaser susțin un concert în cadrul evenimentului caritabil SolidarLocal: „Momentan lucrurile nu sunt prea roz, dar se anunță o toamnă foarte aglomerată“

0
DISTRIBUIȚI
Carina Dumitru, solista formației Phaser

Membrii formației timișorene Phaser – Carina Dumitru (voce), Radu Racz (bas), Sebi Bârzeianu (chitară), Lucian Oprișan (clape) și Arnold Birta (tobe) – vor susține un concert în cadrul evenimentului SolidarLocal, „cel mai mare festival de muzică din sufrageria ta“, prin care organizatorii acestuia își propun să sprijine cadrele medicale din prima linie! Pe lângă recitalul timișorenilor evenimentul include momente artistice susținute de Umbra, AG Weinberger, Alessia Labate, Alex & The Fat Penguins, Alexu and The Voices Inside, Ana Maria Munteanu, Andrei Păunescu, Aya, BlueVelvet, Bogdan Ioan, Breathelast, Days of Confusion, Dl Goe, Dora Gaitanovici, Emeric Imre, Emilian, IOVA, Jean Gavril, Julie Mayaya, Jurjak, Just Another Lie, Les Elephants Bizarres, Liviu Teodorescu, Mădălina Petre, NAVI, Nicole Cherry, Pistol cu Capse, RUA, Sea Section, Seredinschi, The Sonic Taste, Soul Serenade, Stema, The Kryptonite Sparks, Tiberiu Albu, Tobi Ibitoye, Toulouse Lautrec, Vizi, We Singing Colors.

Festivalul va avea loc vineri, 1 mai, când pe parcursul întregii zile, publicul are acces la acest eveniment online după o donație de minimum 30 de lei (fără să existe și o limită maximă) către asociația Dăruiește Viață, prin intermediul Iabilet.ro. Înaintea acestui concert am realizat un interviu cu solista formației Phaser, Carina Dumitru, care ne-a dezvăluit cum trece trupa peste vremurile pe care le trăim și care sunt planurile celor de la Phaser pentru anul în curs.

– În 29 februarie ați susținut două concerte inedite într-un tramvai turistic în Timișoara. Cum au fost aceste recitaluri, ce piese ați cântat și care a fost reacția publicului de acolo?

– Ne-am dorit să marcăm ziua de 29 februarie cu un eveniment special și ne bucurăm că ne-a ieșit! A fost destul de greu să ne menținem echilibrul și să cântăm în tramvaiul aflat în mișcare, dar credem că ne-am descurcat foarte bine. Pauza dintre concerte am marcat-o cu multe poze și un pahar de prosecco oferit de prietenii de la Kiss FM Timișoara. Ne revedem peste 4 ani!

– Cum treceți voi, ca trupă, peste perioada asta de autoizolare?

– Am încercat să profităm de timpul liber pentru a munci și de acasă.


Lucrăm în continuare la muzică nouă pe care sperăm să o putem lansa cât mai curând. Am făcut și câteva videoclipuri în care am cântat de acasă și cu care sperăm să putem oferi puțînă bucurie celor care ne urmăresc.

– Care este mesajul tău pentru ceilalți în aceste vremuri? Cum vezi „momentul“ în care vom ieși din această criză mondială?

– Credem că e important să respectăm recomandările autorităților și să fim cu toții parte din soluție, nu din problemă. Sperăm să reușim să învățăm din această experiență, să ne bucurăm mai mult de lucrurile pe care poate înainte le luăm de bune și nu le dădeam prea mare importanță. Și sperăm ca oamenii să învețe să asculte avertismentele oamenilor de știință și în alte planuri, cum ar fi pericolul poluării sau încălzirea globală.

– Va mai avea lumea nevoie de „arte frumoase“ ?

– Lumea tinde de multe ori să ia ca atare arta pentru că e o parte atât de mare din viață noastră cotidiană, așa că suntem siguri că vom avea nevoie de arte frumoase oricând. Imaginați-vă cum ar fi fost viața în carantină fără artiști (din toate domeniile) și munca lor. Poate vom reuși să îi apreciem mai mult și pe viitor.

– Ce planuri ați avut pentru 2020 și care dintre acestea „sunt tăiate de pe listă“?

– Din păcâte, deși anul începuse frumos, a trebuit să renunțăm la mai multe planuri. Chiar în săptămâna în care au apărut primele restricții mai severe aveam programat un mini-turneu cu un concert la radio la București, apoi la Brașov și apoi la un festival la Berăria H. Aveam deja tot programul făcut și eram pregătiți inclusiv cu partea logistică (transport, cazare), dar a trebuit să anulăm totul în ultimul moment. La scurt timp după, au început să se anuleze sau să se reprogrameze și concertele și evenimentele pe care le aveam în lunile aprilie și mai. Așa că momentan lucrurile nu sunt prea roz, dar se anunță o toamnă foarte aglomerată. Sperăm că lucrurile să se mai așeze până atunci.

– Veți cânta în 1 mai la SolidarLocal, un festival online. Cum ați ajuns să cântați la acest eveniment și ce surprize pregătiți ?

– Colegii de la casa noastră de discuri, MediaPro Music, sunt implicați în organizare și ne-au invitat și pe noi să participăm. Bineînțeles că ne-am mobilizat și am creat tot materialul pe care ni l-au cerut în 24 de ore. E interesant și faptul că acoperă o gamă mai mare de genuri muzicale, că e câte ceva pentru toate gusturile și că prin intermediul lui putem să contribuim și noi la un sprijin pentru oamenii din linia întâi. Am încercat să cântăm piesele noastre în diferite formule, fie acustic, fie cu toată gașca(noroc cu tehnologia). Sperăm că evenimentul să aibă public numeros, să fim împreună de la distanță, mai ales că toate încasările sunt donate fundației Dăruiește Viața pentru susținerea luptei împotriva pandemiei. Tune in pe 1 mai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.