Un bărbat care a venit din „zona roșie” a scăpat de carantina...

Un bărbat care a venit din „zona roșie” a scăpat de carantina instituționalizată cu prețul unui dosar penal

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat care a călătorit în Austria, Germania, Franța și Spania, țări declarate „zonă roșie” în pandemia de coronavirus, a mințit la sosirea în țară, prin Serbia, spunând că a fost doar în țara vecină, cu speranța de a evita carantina instituționalizată.


Lucru care i-a și reușit, chiar dacă acest lucru l-a costat un dosar penal după încălcarea prevederilor impuse de starea de urgență.

„În fapt se reține că în data de 31.03.2020, un bărbat a intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, iar în fața angajatului DSP Timiș a declarat în mod nereal că se întoarce din localitatea Subotica – Serbia, fără ca anterior să fi călătorit în zone în care se aflau persoane suferind din cauza SARS CoV 2. În linia a doua de control polițistul de frontieră a descoperit că bărbatul ieșise în urmă cu 56 de zile din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș și livrase mărfuri în mai multe state ale UE (Ungaria, Austria, Germania, Franța, Spania). Persoana în cauză a fost plasată în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Conform prevederilor stării de urgență, oricine vine în România din „zona roșie” (la ora actuală – Austria, Belgia, Elveția, Frnța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA și Turcia) intră automat în carantină instituționalizată pentru 14 zile, în timp ce călătorii care vin de oriunde altundeva intră în izolare la domiciliu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.