Un criminalist de la IPJ Timiș a creat un clip despre cât...

Un criminalist de la IPJ Timiș a creat un clip despre cât de ușor se poate răspândi coronavirusul. Ce sfaturi are pentru colegii din teren VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Agentul șef de poliție Silviu Predescu a creat un clip în care încearcă să exemplifice cât mai clar ușurința cu care coronavirusul, dar și alți agenți patogeni, se pot transmite. Folosindu-se de substanțe specifice meseriei sale, criminalistul din cadrul IPJ Timiș a arătat cât de ușor ne putem contamina.

„Mi-a venit ideea când mergeam la cumpărături. Mă gândeam că dacă acel coș ar fi infectat cu coronavirus, ar fi foarte dificil să nu mă contaminez. Cred că dacă atingi orice suprafață infectată, e foarte greu să te protejezi”, a explicat Silviu Predescu.

Polițistul a explicat că poartă mănuși și mască de fiecare dată când iese în public și are un mesaj și pentru „colegii din linia întâi”, pe care îi sfătuiește să manifeste atenție sporită la manipularea documentelor.


„Ideal este să schimbe mănușile după fiecare manipulare a documentelor. Se pot contamina și ei, dar pot contamina și alte documente sau persoane în urma contactului direct. Se numește contaminare prin transfer. Vizierele de protecție care sunt folosite des în aceasta perioadă ar trebui să fie de unică folosință sau să fie sterilizate după fiecare folosire, dacă materialul din care sunt confecționate permite acest lucru”, a explicat Silviu Predescu.

1 COMENTARIU

  1. Colegu, nu cred că ai făcut bine exemplificând cu ingerearea de galben fluorescent , știi că e cancerigen, dar de câte ori ne-am contaminat noi cu toate pulberile …Îmi aduc aminte în tinerețe când scuipam o jumătate de zi după tură numai galben !!! Numai bine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.