Un elicopter SMURD s-a defectat în timpul unei misiuni în Târgu-Jiu. Pacientul,...

Un elicopter SMURD s-a defectat în timpul unei misiuni în Târgu-Jiu. Pacientul, un bebeluș, a fost adus de urgență la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Un elicopter SMURD din Craiova, solicitat în Târgu-Jiu să preia un bebeluș care avea convulsii, a avut, miercuri, o problemă tehnică și nu s-a mai putut ridica de la sol. Echipa medicală s-a întors cu o ambulanță la Craiova, iar copilul a fost preluat de un alt elicopter, care l-a dus la Timișoara.

Incidentul s-a produs miercuri, în timp ce elicopterul era într-o misiune în orașul Târgu-Jiu.

În timp ce se afla pe heliport, pilotul a constatat că elicopterul are o problemă la unul dintre motoare și a decis să anuleze zborul.

Echipa medicală s-a întors la Craiova cu o ambulanță din județul Gorj, în timp ce comandantul echipajului a rămas la elicopter.

„A venit elicopterul de la Craiova ca să preia copilul și s-a defectat.


Ambulanța a preluat echipajul de pe elicopter și echipamentul și a plecat la Craiova să-i ducă și între timp elicopterul de la Arad a venit pentru copil. Copilul de două zile are convulsii și a fost dus la Timișoara”, a declarat, pentru Mediafax, Constantin Mitroi, directorul SAJ Gorj.

Comandantul echipajului a anunțat că, în cele din urmă, a pornit și celălalt motor și a decolat la Craiova.

„La repornire au funcționat ambele motoare, dar din motive de siguranță s-au întors la Craiova, iar bebelușul a fost preluat de elicopterul de la Arad, care a transportat elicopterul la Timișoara. La o a doua pornire a pornit și celălalt motor și a decolat la Craiova, nu au rămas cu elicopterul acolo”, a precizat, pentru Mediafax, Eugen Fricosu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Bebelușul s-a născut luni, la maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cu probleme medicale.

„Este vorba despre un copil născut natural, cu greutate la naștere de 3.580 de grame, eutrofic, care a prezentat suferință intrauterină și cu modificări ale lichidului amiotic, care a avut o evoluție aparent favorabilă, dar care în cursul zilei de ieri (marți – n.r.) a prezentat convulsii și s-a decis transferul acestuia la Spitalul de Pediatrie Louis Țurcanu, de la Timișoara. Știu că s-a defectat elicopterul și ulterior s-a făcut solicitare tot pentru un elicopter”, a declarat, pentru Mediafax, Nicoleta Coleașă, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.