USR Timiș acuză politizarea, lipsa de echipamente și protocoale în scandalul de...

USR Timiș acuză politizarea, lipsa de echipamente și protocoale în scandalul de la maternitatea Odobescu

1
DISTRIBUIȚI

cristian mos

USR Timiș a reacționat, astăzi, la scandalul de la maternitatea Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, cerând să fie găsiți vinovații, iar pentru ocuparea funcției de manager să nu mai conteze, în primul rând, carnetul de partid. Vă reamintim că spitalul este condus de liberala Olimpia Oprea, promovată pe criterii de ”meritocrație” de liderul PNL Timiș, Nicolae Robu.

Cei de la USR au constatat că ”deși autoritățile se laudă cu creșterea capacității de testare, analizele acestor oameni au fost prelevate pe 1 aprilie, iar rezultatele au venit 4-5 zile mai târziu. Meciul politic dintre actuala directoare a spitalului și directoarea DSP (numită acum mai puțin de o lună (!) și demisă ieri) a învăluit realitatea de acolo într-o pâclă de acuze reciproce și jumătăți de adevăruri.


La mijloc au căzut oamenii, copii, tinere mame și cadre medicale deopotrivă”.

Useriștii susțin că s-a ajuns în această situație critică din cauza ”politizării Direcției de Sănătate Publică (DSP), instituția cu cea mai mare responsabilitate în această criză. Populată cu pile politice, incompetente, dar sfidătoare, ”lipsa de echipamente și protocoale, protocoale ce de multe ori nici nu pot fi implementate pe de-a-ntregul în spitalele noastre șubrede” și ”opacitatea celor de la conducere, cuplată cu lipsa de curaj a multora din interior, ceea ce a făcut să aflăm adevărul când cuțitul a ajuns la os, iar cursul evenimentelor de nestăvilit”.

USR Timiș a cerut să fie spus tot adevărul legat despre ce s-a întâmplat la maternitatea Odobescu și ”găsirea responsabililor, dar mai ales învățarea lecțiilor ca să nu mai repetăm greșelile. Degeaba am pregătit spitale pentru tratarea Covid-19, dacă în linia a doua (Suceva, Arad, Deva, acum maternitatea Odobescu) am fost complet nepregătiți”. Pentru că spitalul este în subordinea Primăriei Timișoara, cei de la USR au cerut ”în niciun caz să nu mai fie numită la conducere o persoană al cărei prim merit e apartenența la un anume partid aflat la guvernare”.

1 COMENTARIU

  1. Acest conducător pe bună Robu, a reușit in Timiș, să impună în fruntea unor agenții ale statului, numai oameni de o calitate îndoielnică. Sa nu ne miram că la alegeri, electoratul va „aprecia” aceste numiri controversate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.