Viață de artist plastic în pandemie: gânduri despre Dumnezeu și amintiri din...

Viață de artist plastic în pandemie: gânduri despre Dumnezeu și amintiri din Veneția VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

„La început lumea era curată. Iar după ce Dumnezeu a făcut toate celelalte elemente, a creat bărbatul și femeia. Iar apoi cei doi erau ca unul, foarte apropiați împreună. Dar neascultarea a făcut ca cei doi să dialogheze cu răul. De atunci, au pornit într-o goană nebună, de cele mai multe ori, fugind fără sens” și sufletele s-au distanțat – sunt câteva din gândurile pictorului Sorin Scurtulescu în vremurile care ne-au obligat la izolare, chiar la începutul Postului Paștelui, și pe care încearcă să le aștearnă pe hârtie într-o manieră plastică proprie.

Astfel de zile, în care Dumnezeu ne-a oprit din goana după nimic, când haosul contemporan a putut fi oprit doar prin teamă, sunt prielnice pentru apropiere și contemplație – crede artistul.


„Gândul la moarte te face să te întrebi ce contează, ce este esențial” și care sunt ființele și lucrurile care trebuie apreciate. Sorin Scurtulescu vorbește și despre relațiile care pot fi întreținute doar online, fără a putea privi în ochii interlocutorului, despre primăvara pe care o putem vedea doar de la fereastră, despre expozițiile din acest an ale grupului „Noima” care au fost anulate dar și despre speranța că lumea poate deveni mai bună ca urmare a neputințelor sale, dacă va fi unită.

Timișoreanul Sorin Scurtulescu a absolvit Facultatea de Arte și Design a UVT – secția pictură, la clasa maestrului Constantin Flondor, este doctor în Arte Plastice și Decorative și a beneficiat de mai multe burse în Italia, unde a imortalizat pe pânză și nopțile la Veneția, într-o altfel de tăcere și liniște.  Este unul din membrii fondatori ai grupului „Noima”, care reunește pictori ale căror inițiative artistice au fost, de fiecare dată, cu totul inedite.

The Night Watch in Italy from Sorin Scurtulescu on Vimeo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.