59 de kilograme de canabis și un kilogram de cocaină, confiscate de...

59 de kilograme de canabis și un kilogram de cocaină, confiscate de la o grupare de traficanți cu vânzări de milioane de euro. Zeci de persoane duse la audieri

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii au făcut, astăzi, 31 de percheziții domiciliare în județele Vâlcea, Ilfov, Giurgiu și în București, iar 32 de persoane care făceau parte dintr-un grup de trafic de droguri au fost duse la audieri. În ultimul an, polițiștii au confiscat de la această grupare 60 de kilograme de droguri.

Potrivit unui cominicat al IGPR, polițiștii au făcut joi dimineața 31 de percheziții domiciliare în județele Vâlcea, Ilfov, Giurgiu și în București, iar 32 de persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracțional organizat au fost duse la audieri.

Din locuințele percheziționate au fost ridicate 500 de grame de fragmente vegetale, 150 grame praf alb, peste 10.000 de lei, 600 de dolari, 240 de euro, două hârtii de 50 de euro posibil falși, 55 de telefoane mobile, 34 de cartele SIM, 26 de carduri bancare, laptopuri, tablete, stick-uri și carduri de memorie, cântare, grindere, înscrisuri și documente bancare.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe 6 autoturisme de lux.

Potrivit polițiștilor, în primăvara anului 2019, un bărbat de 39 de ani, din județul Ilfov, ar fi constituit un grup infracțional, în vederea traficului de droguri, grup la care au aderat mai multe persoane.

„Pe perioada documentării activității infracționale desfășurate de acest grup, s-a reușit capturarea a aproximativ 59 kg.


de cannabis și 1 kg. de cocaină. De asemenea, au fost descoperite 80 de conturi bancare, deschise în diferite state europene, în care au fost virate aproximativ 2,6 milioane de euro, bani ce ar fi provenit din comiterea de infracțiuni”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate față de 35 de persoane pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri, fraudă informatică și spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.