O singură echipă din Timişoara continuă lupta pe console în SuperCupa #jucămdeacasă

O singură echipă din Timişoara continuă lupta pe console în SuperCupa #jucămdeacasă

0
DISTRIBUIȚI

Cea mai mediatizată competiţie esports din ţară îi ţine în priză pe microbişti în lipsa fotbalului clasic. E vorba de SuperCupa #stămacasă la FIFA Pro Clubs organizată de Federaţia Română de Fotbal Virtual. Ieri seară reprezentanta lui ACS Poli a obţinut calificarea în sferturi în faţa celor de la SR Braşov. În schimb, ASU Politehnica a fost eliminată de una dintre marile favorite ale turneului – Universitatea Craiova.

Duelurile de FIFA 20 pe PlayStation mai stârnesc imaginaţia fanilor în perioada de repaus total cauzată de coronavirus. „Băieţii în ghete” de pe console s-au oprit în optimi după ce s-au clasat pe locul 2 într-o grupă în care nu a putut să o depăşească pe Dinamo. Alb-violeţii din B au avut şi ghinion la „tragerea la sorţi”, întâlnind în dublă manşă echipa Craiovei din elită.


Mari favoriţi, „juveţii” s-au impus cu 2-0 în meciul considerat acasă şi apoi au câştigat şi mai clar jocul din retur, transmis pe Pro X, scor 4-0.

SS Politehnica – varianta virtuală a Politehnicii – e o formaţie relativ nouă în peisajul FIFA Pro Clubs, fiind înfiinţată în urmă cu circa două luni, evoluând mai întâi în acel amical special cu Rapid. Echipa virtuală a „Băieţilor în ghete” mai ia parte şi alte competiţii, precum Liga 2 VPL sau Campionatul VPG PS4.

ACS Poli, internaţională

ACS Poli stă mult mai bine în lumea virtuală decât în realitate. Alb-violeţii cu echipă codaşă în C, au la FIFA în schimb o formaţie redutabilă. Formată din timp, după moda grupărilor din elită, în online „CMPDTP” a înregimentat inclusiv jucători de pe alte continente. Experienţa s-a văzut în grupa câştigată. În optimi ACS Poli s-a impus cu SR Braşov în tur, scor 1-0, dar a avut ceva emoţii pentru obţinerea biletelor pentru sferturi în retur. Deşi a condus cu 1-0 şi în dulelul considerat „în deplasare”, echipa de pe Bega a încasat două goluri dar ardelenii nu au reuşit să îl marcheze şi pe cel de-al treilea. După modelul din viaţa reală a contat golul în deplasare ca criteriu de departajare.

Competiţia e organizată după modelul Champions League, cu grupe şi faze superioare în două manşe. Ultimul act e programat pe 10 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.