ACS Poli scapă de a treia retrogradare la rând. Liga 3 urmează...

ACS Poli scapă de a treia retrogradare la rând. Liga 3 urmează să fie „îngheţată”

1
DISTRIBUIȚI

Criza cauzată de noul coronavirus a afectat competiţiile fotbalistice interne. În urma consultărilor dintre FRF şi cluburile din Liga 3 s-a decis ca ediţia 2019-20 a acestui eşalon să fie declarată închisă. Decizia urmează să fie oficializată după întrunirea Comitetului de Urgenţă. Printre marile beneficiare ale închiderii sezonului la acest nivel se află şi ACS Poli, care ocupa o poziţie retrogradabilă în seria a IV-a la momentul întreruperii campionatului.

ACS Poli scapă de retrogradare, căci îngheţarea campionatului înseamnă că nico divizionară C nu va retrograda. Timişorenii ocupaul locul 14 din 16 formaţii ale seriei a IV-a, cu 14 puncte acumulate în tur. Conform administratorului special al clubului, Petre Muşat, patru scenarii au fost luate în considerare, dintre care doar unul presupunea continuarea campionatului. Alte variante erau închiderea sezonului, dar cu retrogradare, dar şi anularea întregului sezon şi reluarea cu aceleaşi participante. S-a optat în corpore pentru opţiunea 4, una doar cu „beneficii”, astfel că nu pică nimeni, dar în plus vor promova echipele de pe primele locuri care au avantaj substanţial; iar în grupele în care diferenţa între primele două clasate este de sub trei puncte, se va juca baraj.


Din seria a IV-a e astfel promovată în B, FC U Craiova 1948, gruparea patronată de Adrian Mititelu.

„Decizia FRF ne avantajează aparent, dat fiind faptul că în momentul întreruperii campionatului ne aflam pe locul 14, retrogradabil. Nu ne doream însă să ne asigurăm salvarea astfel, ci doream să luptăm pentru ea pe teren, să dăm șansa tinerilor noștri jucători să se afirme și să crească. Această întrerupere îi afectează substanțial, fiindcă ei se află încă în perioada de formare, în care fiecare meci înseamnă acumulare de experiență. Dincolo de asta, trebuie să avem în vedere și jucătorii experimentați din lotul nostru, o fracțiune din numeroşii fotbaliști profesioniști care își câștigă existența practicând acest sport în România, și să le asigurăm un cadru în care să-ți poată practica meseria. În perioada următoare vom avea în vedere toate hotărârile luate de autorități, pentru a evalua momentul în care putem asigura jucătorilor și staff-ului condiții sigure de a-și relua activitatea. Totodată, vom avea discuții cu companiile care susțin financiar clubul nostru și vom pregăti un plan pentru lunile următoare. O să vă ținem la curent prin intermediul canalelor noastre oficiale de comunicare cu progresul făcut în acest sens”, se mai arată în comunicatul semnat de Petre Muşat.

În Liga 3, seria a IV-a se mai află timişenele CSC Dumbrăviţa (locul 6), CSC Ghiroda (8) şi Fortuna Becicherecu Mic (10).

Altfel, ACS Poli se află încă în proces de evaluare după declararea insolvenţei în urmă cu un an şi jumătate. Următorul termen de judecată în acest dosar figura la Tribunalul Timiş cu data de 14 mai a.c., dar amânările s-au tot succedat până acum. Echipa timişoreană care a jucat în elită în ediţia 2017-18, a avut parte de o coborâre abruptă, rertogradând şi din Liga a II-a în sezonul trecut.

În ceea ce priveşte Liga a II-a, majoritatea membrilor, inclusiv ASU Politehnica şi Ripensia, şi-ar dori de asemenea „îngheţarea”. Conform liga2.ro însă ultimele trei clasate rămase în competiţie ar retrograda totuşi în C. Există şi varianta de continuare a ligii secunde cu un sistem play-off. Echipele care nu mai doresc să joace susţin că protocolul impus la ora actuală pentru pregătire nu poate fi îndeplinit de către cluburi din punct de vedere logistic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.