Adaptare la criza COVID 19. CJ Timiș,1,5 milioane lei pentru proiecte culturale...

Adaptare la criza COVID 19. CJ Timiș,1,5 milioane lei pentru proiecte culturale online

0
DISTRIBUIȚI

 

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a anunțat, astăzi, o premieră – alocarea a 1,5 milioane lei pentru proiecte culturale online.

”Domeniul culturii a fost greu încercat în perioada pandemiei.


Artiștii trebuie sprijiniți să treacă peste perioada dificilă în care ne aflăm. Împreună cu profesioniștii din domeniu am găsit o soluție pentru a susține cultura. Facem acest lucru în cadrul programului OcroTim, iar astăzi venim cu prima măsură concretă, prin care îi sprijinim, în mod special, pe artiștii independenți. Alocăm 1,5 milioane lei, prin Agenda Culturală, pentru evenimente care se vor desfășura exclusiv în online. Procedura de depunere a proiectelor rămâne aceeași. E o premieră, iar măsura va fi votată în următoarea ședință de plen a aleșilor județeni. Suntem într-o perioadă în care cuvântul cheie trebuie să fie <<adaptare>>. Interzicerea evenimentelor i-a pus pe artiști la grea încercare, însă avem mulți timișeni creativi care cu siguranță vor putea creiona proiecte interesante”,  a declarat Dobra.

Pentru Agenda Culturală 2020 a CJT este prevăzută suma de 4.4 milioane lei. Primele proiecte care se vor putea depune vor fi cele online, după votul din plen. În momentul în care situația epidemiologică o va permite, se va deschide și apelul pentru alte tipuri de acțiuni culturale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.