Agentul sindicalist, care a vorbit despre planul de amenzi, dat afară din...

Agentul sindicalist, care a vorbit despre planul de amenzi, dat afară din Poliție când era în concediu medical. ”A fost pură răzbunare din partea șefului Poliției Timiș”

12
DISTRIBUIȚI

Agentul Valer Kovacs, liderul de sindicat al filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, a fost dat afară din Poliție, în urmă cu trei zile, după ce a ieșit public, în perioada stării de urgență, și a vorbit despre planul de amenzi impus în perioada stării de necesitate. Chiar premierul Ludovic Orban l-a sunat pentru a discuta pe această temă. Acesta a fost mutat, în perioada stării de urgență, la solicitarea sa, în prima linie, la postul de Poliție din Peciu, el fiind angajat al Serviciului comunicații și informatică din cadrul IPJ Timiș.

”Eram internat în spital când am auzit că sunt cercetat disciplinar. Nu aveam nici telefon la mine. Am înțeles că s-a dat alarmă pe Serviciul de comunicații și informatică pentru a fi adus la lucru. Cele mai multe dintre acuzații erau de prejudicii aduse imaginii instituției prin ieșirile mele publice. Au fost și altele. Mi-au căutat tot felul de cercetări disciplinare, de astea, de mizerie, ca să adune cât mai multe, ca să mi le dea pe toate o dată. Au proifitat de starea de urgență. În urmă cu două săptămâni, mi-au dat două sancțiuni în regim de urgență, probabil aveau un plan să le dea și pe astea trei, ca să fiu destituit. Două le-am contestat la București. Nu s-a luat în considerare că le-am contestat.


Când am ieșit din spital, colegii m-au anunțat că sunt cercetat disciplinar în continuare. Nu mi-a venit să cred că se poate ajunge la destituire, eu fiind acasă în medical. E o măsură absolut abuzivă. Au profitat de starea de urgență ca să mă elimine până în starea de 15 că se ridica starea de urgență. Acum trei zile, au venit la mine acasă șeful meu direct și un ofițer de la resurse umane și mi-au spus că urmează să imi prezinte niște materiale cu astea două sancțiuni disciplinare. Când mi-au spus de destituire, i-am poftit afară. Eu am fost cercetat în lipsă, fără să-mi pot pregăti apărare, fără să am drept la nimic”, a povestit Kovacs.

Polițistul este convins că graba nu care s-a acționat nu a fost întâmplătoare ”după data de 15 nu mai era așa simplu să mă dea afară. Mi se pare aberant, ca minister, să angajezi din sursă externă pe perioada stării de urgență orice civil, care nu are nicio pregătire și pe liderii de sindicat incomozi să-i dai afară ca pe o măsea stricată. Asta e foarte trist.  Eu nu am avut fapte penale, nu am avut niciun dosar ca să fiu dat afară. Nimeni în 30 de ani nu a auzit așa ceva – un polițist să fie dat afară  ca lider de sindicat, avertizor de integritate pentru că a ieșit public, a vorbit de neajunsuri și de amenzi. Doar din pură răzbunare că domnul Petecel (Alin Petecel, șeful Poliției Timiș, n.a.) așa a vrut? A fost pură răzbunare din partea șefului Poliției Timiș. Eu cui să-i fac contestație? La domnul Vasilescu? Socrul lui Petecel, Roibu, a fost șef direct lui Vasilescu. Luni vor sta de vorbă cu avocatul și voi face plângere penală, inclusiv la DNA, e abuz în serviciu grosolan”.

Șeful Poliției Timiș, Alin Petecel, cel care nu a avut nicio reacție când șefi din Poliția Timiș chefuiau cu infractorii și care a ținut neapărat să-l aibă invitat la ziua sa pe Ioan Nasleu, prietenul de chefuri al interlopilor din gruparea Boncu, nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material pentru a-și exprima punctul de vedere.

12 COMENTARII

 1. Da asta este România Normală pe care PNL Timișoara o transforma în unealtă de a pune pumnul, pumnii în gură celor ce vor să scoată adevărul la lumină.
  Domnule Petecel ul cum este posibil să mai rămâneți în funcție după povestea Nasleu și interlopii????
  Chiar noi cetățenii suntem doar niște oi duse din 4 în 4 ani la vot și după nu mai contam?????
  Bunul simt și normalitatea nu mai există în Timișoara??????
  Cum poate să mai rămână în funcție acest șef de politie, Petecel?????
  Chiar suntem așa de slabi să fim dominați de oameni lumii interlope care a ajuns până la vârful Politiei Timișoara?????
  Ce oraș, ce țară???????
  Rușine

 2. Petecel, esti o rusine, un om fara caracter, un oltean imputit! Si slugile tale, la fel! Si slugile slugilor tale, la fel! Pai Kovacs, tu credeai ca poti 50% sa-i critici pe Petecel&slugile si 50% sa te lingi pe p..a cu ei?

 3. Nu am nimic cu acest tânăr, nu-l cunosc dar regula liderilor de sindicat e sa provină de la munca neoperative adică de la nemunca ( de poliție). Cred ca nu ești polițist da a nu ai simțit fiorul unui 112 cu scântei, al unei in estimații, al unei pânde, sa pui mâna pe un HOT, al unei munci in echipa sa prinzi un infractor etc. Ori tocmai cei care nu au habar de aceste lucruri s-au cocoțat in ierarhia sindicatului. Polițiștii serioși stau deoparte și își văd de munca lor. Păcat de acest tânăr,cred ca locul lui nu era la sindicat. Și lider. As fi curios. Ați membrii are a est și sindicat. Numeric sau procentual.

  • E o confuzie in mintea ta de groaza. Nu esti in stare sa legi doua cuvinte, dar esti harnic la acuzatii. Ce functie ai in politie, bai asta acoperitul? Esti un turnator, ca cei din anii 1950-1960. Din cauza unor scarbe ca voi in Romania s-a ajuns la o stare de delatiune si terorism de stat.

  • Draga Gheorge a lui Popovici. Ce faci tu este parte din prima faza a „linistirii” cuiva de catre sistem (subteran sau nu): discreditarea. Tot ce ai spus nu are nici o legatura cu subiectul. Nu faci decit sa arunci cu kkt la comanda cuiva.

 4. După exercitarea procedurilor prealabile, ptr fiecare sancțiune in parte, formulati cerere de chemare în judecată, distinctă, la CAF – Tribunalul Timiș.
  Pe penal, șansele sunt minime. Se va invoca marja de apreciere managerială și va primi clasare, fie pe temeiul art. 16 alin. (1), lit. a) din C. pr. pen., fie pe temeiul art . 16 alin. (1), lit. b) C. pr. pen.

 5. „Cele mai multe dintre acuzații erau de prejudicii aduse imaginii instituției prin ieșirile mele publice. Au fost și altele. Mi-au căutat tot felul de cercetări disciplinare, de astea, de mizerie, ca să adune cât mai multe, ca să mi le dea pe toate o dată. Au proifitat de starea de urgență. În urmă cu două săptămâni, mi-au dat două sancțiuni în regim de urgență, probabil aveau un plan să le dea și pe astea trei, ca să fiu destituit.” Care sunt aceste sanctiuni acordate politistului, pentru ce au fost date este important si ce reiese din actele cercetarilor efectuate?

  • Nu esti singur domnule Kovacs, astfel de “sefi” sunt plantation strategic in toate institutiiile . Motivul pt care am plecat batjocorit cu coada între picioare cu speranța la un viitor mai bun între străini . Eu și vreo alți 5-6 milioane . După bacalaureat luat cu 9+ terminat politehnica și am început in forța la vase pt ca in România Hoții cam conduc .Multă bafta, poate se implica și domnul Berbeceanu fiind unul dintre puținii rămași cu caracter și coloana . Multă sănătate.

 6. Stați liniștiți, acest pișă garduri Petecel are și el petecul său.Timpul le va pune în ordine pe toate.Funcția o deține (încă) din inerție dar curând va fi pus la colț..

 7. Buna ziua. D-le Dragos Bota tineti lista deschisa, este al doilea ,,dusman,, din interior eliminat. Primul a fost ofiterul Dan Vasile si el avertizor de integritate. Cand imi amintesc faptul ca, inca, seful actual al I.P.J. Timis era sa-mi ajunga sef la D.G.A. Timis, ma cuprinde un sentiment de amaraciune cu privire la criteriile de selectie pentru personalul care indeplineste functii de conducere in sistemul judiciar. Atunci d-nul. general Andras ne-a facut un bine, tuturor, i-a spus sa sada in banca lui! Adrian-Ioan Bel

 8. D-le anonim semnat „Petecel&slugile”, nedemna de un crestin discriminarea oltenilor, si discriminarea in general, daca esti politist cu atat mai rau; esti din gasca lui Popa Popa’s? Cand o sa fii(Doamne fereste) victima unui accident rutier si o sa te bucuri sa vezi oamenii de la Smurd langa tine, sa-ti amintesti ca, ala care te ajuta sa nu crapi incarcerat in masina ta bengoasa ar putea fi oltean. De asemenea, cand tu sau unul din familia ta veti fi internati in spital, sa-ti amintesti ca asistenta care-ti face perfuzia, doctorita sau brancardierul ar putea fi olteni, moldoveni, ardeleni, bucuresteni, dobrogeni sau din alta parte a tarii si ei o sa te tina de mana cand o sa te doara mai tare, fizic! Adrian-Ioan Bel

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.