Alira Mun: „Noi secționăm muzica în genuri muzicale, dar ea nu...

Alira Mun: „Noi secționăm muzica în genuri muzicale, dar ea nu are granițe. În fiecare dintre noi cântă o muzică“

0
DISTRIBUIȚI

Alira Mun este o vocalistă foarte expresivă și o producătoare de muzică electronică care în ultimii trei ani a oferit un flux constant de single-uri care gravitează, într-un mod unic, prin și dincolo de universurile techno și IDM, pe orbite ambient și industriale. Aflată într-o călătorie de cunoaștere și devenire, Alira Mun invită și învăluie publicul în atmosfere cinematice, profunde și sensibile, abisale și încântătoare.

Dar, oare de unde vine Alira Mun? În primul rând, numele ei de artist este inspirat și reinventat din numele ei real. Alina Muntean. Iar în ceea ce privește pasiunea pentru această artă, avem lămuriri: „Pasiunea mea pentru muzică vine din pasiunea mea pentru viață. Viața în sine este muzică. În momentul în care am început sa conştientizez lumea care mă înconjoară, s-o percep în felul meu, am început sa cânt, totul a venit natural“, spune ea.

Cariera solistei care reușește să-și creeze un drum aparte în așa – numita „muzică electronică“ a fost marcată de întâlnirea ei cu timișoreanul Daniel Dorobanțu. Una care s-a consumat în mediul virtual, printr-un email în care a fost invitată să colaboreze la piesa „In Brightness“. Care a devenit prima ei colaborare cu Thy Veils și inițierea ei în universul Neoradiant. Cu trei ani în urmă, Alira Mun a debutat cu piesa „Gemma“, înregistrată și produsă în studioul DSPro din Timișoara, care a beneficiat de un videoclip realizat de Daniel Dorobanțu, filmat în Sibiu și produs în Timișoara.

Întrebată find care a fost feedback-ul acestui prim single lansat pe orbită, artista a explicat: „Bucuria c-am reuşit sa dau viață unei idei, viziuni, indiferent de rezultat, acesta a fost cel mai important feedback care m-a motivat să continui.“

De-a lungul vremurilor, mulți artiști din lumea întreagă și-au propus să amestece diverse „direcții“ din eșichierul muzical.


Abordarea cu pricina a dus uneori la rezultate mai mult sau mai puțin dubioase, dar Alira Mun reușește să iasă în evidenţă cu abordări „fresh“ şi artificii sonore izbutite. Creațiile ei navighează abil prin genuri muzicale care te scot din așa numita zonă de confort, iar această „cireașă de pe tort“ face adesea diferența între banal și neamipomenit. „Noi secționăm muzica în genuri muzicale, dar ea nu are granițe…în fiecare dintre noi cântă o muzică. Îmi place să explorez teritorii necunoscute şi să ies din zona de confort iar acest lucru se reflectă si în creațiile mele“, spune Alira Mun. .

Recent, artista a lansat videoclipul piesei „Univers“, prima ei melodie care are parte de versuri în limba română , care cuprinde imagini filmate în Timișoara. Înaintea izbucnirii pandemiei, Alira Mun avea programat un concert în Timișoara, în cadrul evenimentului Galactic Tick Day, care își propune să sărbătorească călătoria sistemului nostru solar în jurul centrului galaxiei care ne găzduiește, Calea Lactee, alături de Thy Veils, evenimentul care ar fi reprezentat dealtfel și prima apariție ei live în orașul nostru fiind amânat. Concertul cu pricina va fi reprogramat odată cu venirea unor zile mai bune și pentru viitor ne putem aștepta și la un album de debut.

Chiar dacă am trecut din starea de urgență în cea de alertă, „normalitatea“ sectorului artistic este încă destul de departe. Din acest motiv, am fost curioși să aflăm cum trece ea de această perioadă tulbure și care este mesajul ei pentru melomani.
„Mă focusez pe lucrurile care țin doar de mine și mă bucur de prezent. Bineînțeles că nu-i totul doar o bucurie, uneori apare frica și teama de necunoscut…stări pe care le accept, le rezolv si-apoi mă eliberez de ele. Muzica, dansul si odihna mă ajută întotdeauna sa trec mai uşor prin perioadele dificile ce apar în viața mea. Mesajul meu este <<Până când lumea exterioară devine valabilă din nou, exploreaz-o pe cea interioară! Nu opune rezistență la schimbare, învață cum să rămâi conectat la tine şi la sufletul tău indiferent de situație>>.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.