Aniversare pe scena muzicală din vestul țării: La mulți ani, Cristi Iakab!

Aniversare pe scena muzicală din vestul țării: La mulți ani, Cristi Iakab!

0
DISTRIBUIȚI

Cristi Iakab, o figură binecunoscută a scenei muzicale din vestul țării, împlinește astăzi 42 de ani, ocazie cu care – alături de toți melomanii din patrie – îi urăm un sincer „La mulți ani!“.

Născut la Reşiţa, artistul a devenit atras de muzică încă din copilărie.


După ce a petrecut câţiva ani în Elveţia, unde a început să cânte în diverse trupe, în 1996 s-a întors în ţara noastră și a fost membru fondator în trupa Screaming Heads, o formație cu mesaj și atitudine care la vremea aia se adresa prin stil unui val nou de ascultători. De-a lungul anilor artistul a mai colaborat în proiectele Pentru Voi, Verbys sau Conexiuni (alături de chitaristul Marius Pop), iar cu 20 de ani în urmă a fondat trupa Cristi Iakab & The Road Band.

„Am încercat mereu să trăiesc din muzică și va dați seama că au fost și multe momente grele.Am avut și câteva tentative de muncă prin Germania când a mers mai greu cu muzica dar m-am oprit la timp. Am preferat să rămân cu chitara în mână să cânt și coveruri pentru a mă putea întreține. Am cântat și folclor în câteva conjuncturi, o experiență pe care o găsesc extraordinară acum.Am învățat foarte multe și din zona aia“, ne-a declarat artistul în cadrul unui interviu pe care îl puteți citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.