Aniversare „rotundă” pentru folkistul Cristian Buică

Aniversare „rotundă” pentru folkistul Cristian Buică

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul reșițean Cristian Buică, chitarist, interpret și compozitor, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 60 de ani, ocazie cu care alături de fanii săi redacția Pressalert îi urează un sincer La Mulți Ani!

Artistul s-a născut pe data de 6 mai 1960 și a cântat începând de la vârsta de 14 ani. În anul 1977 s-a înscris în Cenaclul „Atheneum” din Reșița, unde, cu ocazia unui turneu l-a cunoscut pe folkistul Mircea Florian, o personalitate marcantă a genului, care și-a pus amprenta asupra viitorului artist.


Determinantă, însă, a fost întâlnirea cu Adrian Păunescu, cel care l-a remarcat la Festivalul „Baladele Dunării” de la Galați, moment în care și-a făcut și loc în Cenaclul Flacăra, de unde a fost nelipsit până la desființarea acestuia.

La sfârșitul anului trecut, Cristian Buică a lansat cel de-al treilea album de studio, „Îndrăznește“. „Noul album a apărut la sfârșitul anului trecut și a fost înregistrat în studioul Nak Music Studio pe orchestrațiile lui Horațiu Medveșan. Cântecul care deschide albumul (și are un intro deosebit!) l-am scris împreună cu poetul reșițean (atunci!) Mihai T Ioan, actualmente celebrul bucătar Uica Mihai! O altă piesă de pe album, Lacul este pe textul lui Mihai Eminescu, iar celelalte texte aparțin lui Ion Chichere, Pompiliu Preotesoiu, Viorel Naidin și Dinu Olărașu“, spune autorul acestui disc.

Materialul discografic al artistului care realizează în fiecare luni emisiunea „Strada Folk“ la Radio Reșița a câștigat distincția de „albumul anului“ la premiile Forever Folk 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.