Arafat despre temperatura luată la intrarea în magazin: ”Trebuie să ne obișnuim...

Arafat despre temperatura luată la intrarea în magazin: ”Trebuie să ne obișnuim cu acest lucru”

1
DISTRIBUIȚI

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni seara, că este normal să le fie luată temperatura românilor la intrarea în magazin, pentru că, dacă au febră, riscă să îmbolnăvească și alți oameni. Arafat a spus că și lui i se ia temperatura zilnic la MAI.

Raed Arafat a povestit, luni seara, la Digi 24, că cineva l-a sunat pentru a-l convinge că nu este corect ca unei persoane să i se ia temperatura la intrarea în magazin.

„Am fost sunat de o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră la un hipermarket sau un supermarket.


Au vrut să îi ia temperatura, ea nu a vrut și nu au lăsat-o să intre. Eu cred că trebuie să ne obișnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță. Nu te atinge, nu îți face nimic, doar îți ia temperatura. Dacă afișează o temperatură peste 37,3 nu ți se permite să intri. Înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal”, a spus Arafat.

Acesta a explicat și de ce i se pare o măsura normală: „Pentru că atunci când intri acolo, dacă totuși ești bolnav (…) pui în risc viața altora. Această măsură este una foarte normală”, a mai spus Arafat.

Șeful DSU a mai spus că și lui i se ia temperatura în fiecare zi când merge la Ministerul de Interne și la fel când merge la Centrul de Comandă de la Ciolpani.

„Eu când intru la Minister dimineața sau când mă duc la Ciolpani la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu îmi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura”, a povestit Arafat

1 COMENTARIU

  1. art. 348 Cod penal – exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi … incercam sa respectam legea macar o data …. anul asta ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.