ASU Politehnica nu riscă şi rămâne în stand by. Ce jucători şi-ar...

ASU Politehnica nu riscă şi rămâne în stand by. Ce jucători şi-ar putea face reapariţia în alb-violet din vară

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” rămân să se pregătească în continuare individual. ASU Politehnica nu reia deocamdată antrenamentele „la comun”, principalul impediment fiind protocolul actual care ar genera costuri greu de suportat de club în această perioadă. Cum sezonul 2019-20 e încheiat oficial cu alb-violeţii clasaţi pe 11 în ierarhia Ligii 2, conducerea clubului urmează să planifice cum va fi atacată următoarea ediţie de campionat.

Managerul sportiv Marius Cociu nu a primit veşti noi şi bune în privinţa unor schimbări în protocolul încă sever fie doar şi pentru reluarea pregătirii. „Încercăm să găsim soluţii. Aşteptăm să vedem când putem începe, câte trei-patru, fără să avem cheltuieli, nu puteam respecta protocolul. Am discutat cu jucătorii în această perioadă, ei de abia aşteaptă”, ne-a spus Marius Cociu.

La momentul actual o variantă optimistă pentru ASU Poli, care nu mai are meciuri oficiale prin închiderea sezonului în B pentru formaţiile de la locul 7 în jos, e o eventuală reunire la 1 iulie, asta dacă viitorul sezon ar putea începe la mijlocul lui august.


Altfel, un alb-violet va începe pregătirea mai repede într-un alt colectiv. E vorba de Cristian Dros, aflat în cantonament cu seniorii reprezentativei Rep. Moldova. Primele antrenamente alături de conaţionali vor fi efectuate de mijlocaşul timişorenilor într-un grup cu alţi şase jucători.

Reveniri şi negocieri

Conducătorii formaţiei susţinute şi financiar de suporteri se concentrează în această perioadă pe jucătorii aflaţi sub contract sau cei cărora le expiră înţelegerile şi care sunt doriţi în continuare în alb-violet. „Cu unii dintre ei am stat de vorbă, am prelungit, cu alţii mai urmează să discutăm… La ora actuală avem jucătorii pe care-i avem, unora le expiră contractele şi o să încercăm să-i păstrăm. O să avem o discuţie mai amplă în weekend legat şi de ce vrea Tavi Benga şi în funcţie de bugetul echipei”, a precizat Marius Cociu.

Managerul sportiv a vorbit şi despre situaţia lui Alexandru Cherecheş, care ar fi tatonat de Dinamo şi se află la final de contract. Totuşi, plecarea tânărului fundaş stânga nu e sigură, fiind deocamdată „mai mult in presă. Suntem încă în discuţii, nu şi-a ascuns dorinţa de a evolua în Liga I”. La final de înţelegere se afla şi Sergiu Popovici, abia venit, dar care semnase pe şase luni cu drept de prelungire. Iar Dorin Codrea era împrumutat de la ACS Poli. „El oarecum şi-a manifestat dorinţa de a continua. Trebuie discutat cu clubul mamă, aparţine de ACS Poli”, a adăugat Cociu. La fel, juniorul Nicolae Sofran (ex-Ghiroda), împrumutat de la Electrica, e dorit în continuare.

Nu e exclusă nici revenirea unor componenţi ai Politehnicii împrumutaţi în ligile inferioare, cu accent pe jucătorii tineri. Astfel, foarte probabil va fi reevaluat statutul unor nume precum Dragoş Coroiu (împrumutat la Dumbrăviţa), Ad. Lazăr, Răzvan Piţigoi şi Vlad Bâte (ultimii trei la Ghiroda). De asemenea, împrumutaţi au fost şi Adrian Bedea (Baia Mare) şi Artiom Zabun (Focşani). Dintre aceştia experienţă mai multă a fost acumulată în dreptul lui Coroiu (14 meciuri), respectiv Bedea (14 meciuri / 3 goluri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.