Bărbat prins în flagrant, la Timișoara, după ce a primit patru kilograme...

Bărbat prins în flagrant, la Timișoara, după ce a primit patru kilograme de canabis din Spania, printr-o firmă de curierat

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat a fost prins în flagrant imediat după ce a primit 4 kilograme de canabis, printr-o firmă de curierat, din Spania. Valoarea de piață a drogurilor ajunge la 20.000 de euro. Bărbatul a fost reținut și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru trafic intern și internațional de droguri.

Potrivit procurorilor, acesta se ocupa cu introducerea de cannabis, cocaină şi comprimate MDMA în România, prin intermediul unei firme de curierat cu sediul principal în oraşul Malaga, Spania. Bărbatul introducea astfel în țară cantităţi de 3 – 5 kilograme de droguri pe care ulterior le distribuia traficanţilor din Timişoara.

Procurorii și polițiștii l-au prins în flagrant după ce a ridicat un colet cu aproximativ 4 kilograme de canabis.

„În cauză s-a stabilit că, inculpatul se ocupă cu introducerea de cannabis, cocaină şi comprimate MDMA pe teritoriul României din Spania, prin intermediul unei firme de curierat cu sediul principal în oraşul Malaga, Spania, în cantităţi de 3 – 5 kg pe care ulterior le distribuie către principalii lideri marcanţi din rândul traficanţilor de droguri de pe raza municipiului Timişoara.


În urma cercetărilor s-a stabilit că inculpatul a procurat din Spania cantitatea totală de aproximativ 4 kg cannabis pe care, la data de 24.05.2020, a trimis-o în România prin intermediul unei firme de transport. La data de 28.05.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București – SCCO Ilfov au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, imediat după ce acesta a ridicat de la o firma de curierat un colet ce conținea cantitatea de aproximativ 4 kg de cannabis, cu o valoare de piață en-gros de aproximativ 20 de mii de euro”, se arată în comunicatul DIICOT.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Timiș și a jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara.

Bărbatul va fi prezentat vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.