Barurile și restaurantele se vor redeschide treptat. Care este planul

Barurile și restaurantele se vor redeschide treptat. Care este planul

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit la Palatul Victoria cu mai mulți reprezentanți ai industriei ospitalității. În urma prezentării problemelor cu care se confruntă această activitate în urma pandemiei și a deciziei de închidere a sectorului horeca pentru o perioadă îndelungată, cele două părți au creionat câteva soluții pentru reluarea graduală a activității și susținerea programului de redresare a industriei.

Astfel, activitatea va fi reluată în trei faze: de la 1 iunie se vor redeschide terasele, de la 15 iunie va fi permisă parțial și activitatea în interior, urmând ca o relaxare majoră a restricțiilor să se producă de la 1 iulie.


Aceste faze, însă, nu vor fi respectate „dacă vor exista derapaje majore în cifrele Comitetului pentru Situații de Urgență”.

În plus, guvernul promite mai multe facilități temporare pentru susținerea acestor afaceri, cum ar fi un sprijin din partea statului pentru plata salariilor de 42,5% pentru primele trei luni după deschiderea activității, plata taxelor și impozitelor din 2020 in 12 rate egale in 2021, tichete de masă caldă folosite numai in restaurante sau suspendarea impozitului specific pentru semestrul II 2020.

„Aceste măsuri sunt mai mult decât binevenite, sunt o gură de oxigen pentru toți operatorii din ospitalitate, sunt semnale optimiste că ne putem reveni în nouă luni- un an și avem șanse de a reașeza segmentul horeca pe harta economiei, acolo unde îi este locul. În speranța că vom putea găsi soluții reale pentru relansarea economică a industriei ospitalității, ne întrebăm dacă prețul inchiderii acestor business-uri de frica infectării cu COVID-19 a meritat? Pandemia nu se oprește aici și vom trăi mult timp de acum încolo cu această realitate temătoare, pentru care cele mai decente și mai sigure măsuri de protecție sunt invariabil spălatul pe mâini și distanțarea fizică (atenție, nu socială) de 1,5 – 2 metri”, au transmis reprezentanții asociației HORETIM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.