Călăuza reţinută după ce șapte oameni pe care voia să-i aducă în...

Călăuza reţinută după ce șapte oameni pe care voia să-i aducă în România au murit înecaţi în Dunăre

0
DISTRIBUIȚI

Un cetăţean sârb a fost reţinut, pentru 24 de ore, de poliţiştii de frontieră mehedințeni din cadrul ITPF Timișoara, după ce șapte oameni pe care voia să-i aducă în România au murit înecaţi în Dunăre.

În seara zilei de 16 aprilie, două călăuze sârbe şi 16 migranţi au fugit dintr-un centru de carantină din Serbia şi voiau să ajungă în România.

În mijlocul Dunării, în ambarcaţiune a început să intre apă, iar migranţii speriaţi s-au ridicat în picioare.


Barca s-a răsturnat, iar cei 18 oameni au căzut în apă.

Nouă dintre ei, printre care şi o călăuză sârbă, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi care le-au auzit strigătele de ajutor.

Şase cetăţeni din Siria, dar şi cea de-a doua călăuză din Serbia, au fost găsiţi înecaţi în Dunăre, ultimele cadavre fiind scoase de angajaţii ISU Mehedinţi în ultima săptămână.

Unul dintre sirienii aflaţi în barcă a reuşit să se salveze singur înotând până pe malul sârbesc.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Corina Moraru, a declarat că în barcă au fost găsite mai multe bunuri, printre care 16 telefoane mobile şi 5.420 de euro, bani pe care migranții urmau să-i dea călăuzelor.

La cercetări, migranții au declarat că intenţionau să ajungă în Olanda, respectiv Austria.

Oamenii salvaţi au stat 14 zile într-un centru de carantină din Mehedinţi. Ei au fost testaţi pentru COVID-19, rezultatele fiind negative.

Călăuza sârbă a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi, pentru ucidere din culpă, trecere frauduloasă a frontierei şi trafic de migranţi, iar astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.