CFR Călători a primit o cerere pentru transportul de muncitori spre Austria...

CFR Călători a primit o cerere pentru transportul de muncitori spre Austria începând din 9 mai

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Transporturilor a anunțat, astăzi, că CFR Călători a primit din partea părții austriece o cerere pentru organizarea de transporturi de muncitori începând cu 9 mai. Procedura de desfășurare a transportului este discutată de CFR și operatorul feroviar austriac.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Ambasada Austriei a solicitat în 24 aprilie aprobarea unui tramsport de muncitori sezonieri pe calea ferată, inclusiv a celor care desfășoară activități de îngrijire a persoanelor vulnerabile.

Ministerul a anunțat că CFR Călători poartă discuții cu OBB, operatorul feroviar austriac, pentru stabilirea procedurii de desfășurare a transportului feroviar de călători în contextul COVID-19.


Această procedură urmează să fie validată de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Afacerilor Externe.

„Conform ultimei solicitări primite de către CFR Călători, partea austriacă ar dori să organizeze primul tren special, începând cel mai târziu din data de 09.05.2020, având o capacitate de aproximativ 360 de călători”, au mai anunțat reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Ministrul austriac pentru afaceri europene a declarat, la finalul săptămânii trecute, că între România şi Austria există un acord în acest sens şi că primul tren care ar urma să transporte îngrijitori români ar pleca din Timişoara, pe data de 2 mai. Ministrul Lucian Bode anunța atunci că trebuie stabilite reguli clare pentru transportul muncitorilor cu trenul, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor care au plecat la muncă în străinătate cu avionul.

Peste 33.000 de austrieci au nevoie de îngrijire în această perioadă. Jumătate din îngrijitori provin din România. Din cauza restricţiilor provocate de pandemia cu noul coronavirus, însă, aceştia nu au mai putut să schimbe turele colegilor din Austria, astfel că mulţi dintre aceştia lucrează de mai bine de o lună fără pauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.