Faber, noul centru cultural independent al Timișoarei, lansează platforma Creativa

Faber, noul centru cultural independent al Timișoarei, lansează platforma Creativa

1
DISTRIBUIȚI

Faber, nou centru cultural independent al Timișoarei a lansat Creativa, un instrument interactiv, care își propune să ofere o imagine a potențialului cultural și creativ din oraș.

„Faber este o clădire pe Bega, ce face parte de ceva timp din povestea Timișoarei; o clădire care a aparținut Fabricilor Unite de Ulei și Săpun din 1844, apoi Fabricii Lumina în 1948, iar în istoria recentă, Fabricii Azur; „o clădire ce ne aparține, în care investim cu multă energie și cu convingerea că ceea ce facem este relevant la scara orașului!“, au transmis inițiatorii acestui centru cultural.

Creativa este o platformă deschisă pentru acele persoane sau grupuri care pot oferi răspunsuri creative la diverse provocări, find în același timp un mediu de expunere al creativilorși o resursă pentru toți cei care au nevoie de impulsuri creative în proiectele lor.

„Creativa este, prin natura sa, într-o continuă schimbare: îi întâlnești pe platformă doar pe cei care au ales să se înscrie, așa că o reprezentare mai fidelă a potențialului creativ din Timișoara depinde în mare măsură și de numărul celor care cunosc acest proiect.


Creativa este o platformă în testare, pentru care așteptăm sugestii de îmbunătățire, dezvoltare sau replicare, așa că dacă ai propuneri de optimizare sau te gândești că ai putea implementa Creativa și în alteorașe din țară, ne poți scrie pe contact@creativa.community.“, spun inițiatorii acestui demers.

Faber este un nucleu de profesioniști ce reunește echipele a trei grupuri cu experiență în zona ONG și a industriilor culturale creative: Fundația Comunitară Timișoara, FOR și Centrul Cultural PLAI.

1 COMENTARIU

  1. Faber e genul de ONG făcut să sugă bani de la buget.

    Cum? Păi găsește teme finanțate de UE, ONG sau mai nou bugetul Primăriei și prestează.

    Gen: hai să aducem migranți musulmani acum că in Europa nimeni nu mai vrea și nu mai au unde.

    Duceti băi și in Timișoara vro 50.000 să inceapă și la noi jihadul dacă sunteți proști și nu vă e bine. Aduceți multilkulti, oameni care au votat dictatori și care in 2 generații o să vă ia gâtul că ați postat o caricatură cu Profetul.

    trebuie să fii redus de tot să nu inveți din experiența negativă a Occidentului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.