Festivalul „Très Court” se mută în online, iar filmele vor putea fi...

Festivalul „Très Court” se mută în online, iar filmele vor putea fi accesate gratuit

0
DISTRIBUIȚI

De peste 20 de ani, Festivalul internațional de filme de foarte scurt metraj „Très Court” și-a propus – și a reușit – să descopere cele mai bune producții audiovizuale mai scurte de patru minute, și le-a prezentat publicului și profesioniștilor din întreaga lume.

Chiar dacă, așa cum mărturisește Marc Bati, directorul festivalului, „am intrat cu toții într-o lume nouă, o lume în care o mare parte din reperele noastre au dispărut brusc”, echipa a decis să nu anuleze evenimentul, ci să-l adapteze condițiilor impuse de pandemie, printr-o ediție digitală care le va permite tuturor accesul la filmele incluse în festival. Festivalul internațional de filme de foarte scurt metraj „Très Court” se va desfășura între 5 și 14 iunie, online, iar filmele vor putea fi accesate gratuit, din orice colț al țării, pe baza unui cod de acces pe care Institutul Francez îl pune la dispoziție din prima zi a festivalului, la cerere.


Spectatorii vor putea vizita și site-ul festivalului www.trescourt.com, unde filmele vor fi grupate pe secțiuni, protejate printr-un cod de acces. Filmele vor fi subtitrate în șapte limbi, la alegere, inclusiv în limba română.

Festivalul se desfășoară de mai mulți ani pe cinci continente, simultan, iar cea de-a XXII-a ediție oferă cinefililor nu mai puțin de 120 de filme, repartizate în cadrul a trei competiții și a trei secțiuni tematice, difuzate în întreaga lume, precum și o competiție românească, una canadiană și alta egipteană, fiecare punând în evidență particularități culturale regionale. La sfârșitul vizionării, spectatorii vor putea vota trei filme preferate din competiția internațională, care, în acest an, vorbesc cu precădere despre incertitudine și singurătate, despre iubiri, despărțiri și relații virtuale, premiul internațional al publicului urmând a fi acordat filmului care a obținut cele mai multe voturi din întreaga lume. Un premiu special este oferit de Organizația Internațională a Francofoniei filmului care pune în valoare limba franceză sau vorbește despre valorile francofoniei.

Ediția online din luna iunie va fi completată în toamnă, între 7 și 17 noiembrie, de difuzarea competiției românești și a unei selecții „Best Of 2020” a festivalului, în sălile de cinematograf.

Festivalul din România este coordonat de Institutul Francez, cu susținerea Orange, în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.