Flight Festival își propune să „dezmorțească“ entertainment-ul timișorean cu concerte, seturi de...

Flight Festival își propune să „dezmorțească“ entertainment-ul timișorean cu concerte, seturi de DJ și producții cinematografice difuzate în sistem de drive-in

0
DISTRIBUIȚI
Formația Phaser va susține un concert în cadrul acestor acțiuni

Organizatorii Flight Festival, cel mai „fresh“ eveniment de acest fel din Timișoara, a cărui prima ediție a avut loc în luna septembrie a anului trecut, au inițiat o serie de acțiuni menite să dezmorțească sectorul de „entertainment“, grav afectat de pandemia globală. Astfel, de ceva vreme, aceștia au pornit – la fel ca mulți alți artiști care au inițiat livestream-uri în nume propriu – o serie de transmisii live în cadrul cărora au fost invitați o serie de DJ, acestea putând fi urmărite online.

„Pandemia de coronavirus și restricțiile impuse prin starea de urgență au generat momente dificile pentru fiecare membru al comunității și ne-au scos din starea de comfort pe toți. Peste noapte am fost nevoiți să renunțăm la lucruri normale (job, divertisment, restaurant, city break sau chiar o banală plimbare prin natură). Într-un astfel de moment am încercat să construim o nouă «normalitate», în care urma să trăim pentru câteva luni, iar pe zona de divertisment împreună cu ESD Studio am considerat că este de bun augur să aducem zâmbete și bună dispoziție în casele oamenilor prin acele sesiuni live realizate cu diverși artiști din Timișoara. Sperăm că prin eforturile noastre și ale altor artiști din Timișoara care au făcut același lucru,comunitatea a reușit să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă“, a spus Vlad Gârboni, din partea Flight Festival.

Cea de-a doua ediție a Flight Festival este programată să se desfășoare în perioada 29 – 30 august, dar până atunci creatorii acestui eveniment își propun să le ofere artiștilor locali un „spațiu“ de desfășurare, având în vedere că cel puțin deocamdată concertele și recitalurile sunt puse „pe pauză“. Printre acțiunile care vor avea loc sub această umbrelă se numără concerte online dar și proiecții de filme românești în sistem drive – in. „Sezonul“ debutează astăzi, 12 mai, de la ora 19, cu un recital susținut de Carina Dumitru și colegii ei din trupa Phaser.

„Sectorul cultural este probabil unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus.


În acest context am decis să ne implicăm și să sprijinim sectorul cultural local, cât ne stă nouă în putință, prin câteva acțiuni concrete. În primul rând este important ca artiștii să nu dispară din atenția noastră odată cu anularea tuturor evenimentelor și în acest sens în fiecare săptămână o să puteți urmări pe canalele de socializare Flight Festival un concert al unor artiști locali. Deasemenea veți putea viziona în sistem drive-in producții cinematografice românești. În momentul în care restricțiile se vor mai relaxa puțin, vom organiza concerte live cu artiști din regiune, mai întâi în sistem drive-in și mai apoi dacă va fi posibil în sistem clasic, respectând însă măsurile de distanțare socială. Vom lansa apoi un proiect dedicat artiștilor plastici prin care să susținem material activitatea acestora. Sunt doar câteva dintre acțiunile pe care Flight Festival, ca un festival de muzică, artă și tehnologie și l-a propus. Credem că cei mai nerăbdători să aibă acces la produsul muzică sunt tinerii și în virtutea colaborării anterioare cu membrii trupei Phaser am decis să începem cu ei. Vom continua însă cu alți artiști îndrăgiți de public“, au transmis inițiatorii acestei acțiuni.

Și pentru că așteptăm cu nerăbdare relaxarea măsurilor luate de autorități, cei de la Flight Festival vor marca trecerea din starea de urgență în cea de alertă cu un eveniment special numit „Take Off“, care va avea loc pe cea mai mare clădire din Timișoara, joi 14 mai, de la ora 19.

„Evenimentul se organizează într-o zi cu semnificație deosebită: 14 mai, ultima zi în care ne aflăm sub influența măsurilor restrictive impuse de starea de urgență. Acest moment este un moment de reflecție, în care ne gândim cu speranță la reluarea treptată a activităților de zi cu zi, în condițiile respectării măsurilor de prevenție sanitară. Având în vedere conceptul festivalului nostru am imaginat acest moment ca un proces de decolare din cel mai înalt punct al orașului, apoi ca un zbor către idealul fiecăruia dintre noi. Va fi un eveniment cu 4 artiști locali îndrăgiți de public (din care doi cu experiență internațională), care ne vor încânta cu ritmuri muzicale internaționale,din diverse zone ale lumii, admirând panorama orașului Timișoara de la nivelul celei mai mari clădiri din Timișoara. După 15 mai vom continua acest tip de evenimente cu alți actori importanți ai sectorului muzical local“, au precizat reprezentanții evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.