Formația Axis a lansat o piesă nouă cu un mesaj de speranță,...

Formația Axis a lansat o piesă nouă cu un mesaj de speranță, alături de câțiva prieteni din lumea muzicii VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația Axis a lansat un videoclip pentru piesa „Good Things“, melodia trio-ului care a devenit cunoscut grație albumului de debut „First Punch“ fiind una care îndeamnă la sentimente pozitive.

„Ideea piesei a venit acum vreo doi ani, la o petrecere. La ziua lui, Ovidiu «Dodo« Moldovan de la Artonic Productions, a început să cânte o linie la pian care, pe mine, m-a captat din prima. Linia este defapt ce a devenit refrenul. Am luat-o cu mine în cap și am început să o dezvolt din punctul de vedere al orchestrației. Odată cu criza asta COVID, mi-a venit în cap ce scrisesem cu mulți ani în urmă, o idee neterminată. Hook-ul era «good things will come to does who wait, all you gotta do is have a little faith». Exact acesta este și mesajul piesei, dar nu trebuie luat mot-a-mot. Lucrurile bune vin, dar trebuie să facem bine, atât pentru noi cât și pentru semeni. Altfel nu ne putem aștepta să ni se întoarcă același lucru“, ne-a dezvăluit Silviu Dan Iliescu, chitaristul formației Axis.

Alături de membrii trupei Axis, melodia are parte de o serie de colaboratori printre care se numără Teodor Pop (JazzyBIT), Maryliss, Ovidiu „Dodo“ Moldovan, Altheya și Andrada Crețu.

„Maria (Maryliss) a venit cu ideea de a face o colaborare, de a «colora» piesa cu amprenta muzicală a mai multor oameni.


Am făcut un ghid audio și am început să întreb în stânga și în dreapta. Astfel am ajuns să îl am pe Teo Pop la Hammond (o plăcere nevinovată de-a mea, orga Hammond), pe care îl apreciez din toate punctele de vedere, atât prin prisma trupei JazzyBit, cât și ca om. Dodo, cel care mi-a dat și ideea piesei cântă la pian și de fapt începe piesa, alături de prietena lui Andreea Hodineant, sub numele de scenă Altheya. Duo-ul e motorul din spatele casei de producție Artonic și ei sunt cei care ne ajută cu piesele Mariei (Maryliss), încă o voce care a colorat piesa, bineînțeles. Cea de-a treia voce feminină este Andrada Crețu, o bună prietenă de-a noastră, și finalistă la Vocea României în 2017. «Spatele» piesei este asigurat de frații mei din altă țară, Dejan Kotarcic la bass și Ranko Varga la tobe, adică AXiS. Piesa a fost înregistrată de fiecare individual, apoi mixată de mine. Masteringul a fost făcut de Alin Luculescu, iar montajul video de mine. Mesajul piesei este să fim mai buni, mai toleranți, mai altruiști și să avem răbdare. Vom trece cu bine peste perioada asta și peste altele care vor veni, dar trebuie să fim uniți“, a mai spus Silviu Dan Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.