ACS Poli, salvată: FRF a oficializat îngheţarea Ligii 3. Timişoara are şi...

ACS Poli, salvată: FRF a oficializat îngheţarea Ligii 3. Timişoara are şi echipă promovată în Liga 2 feminină în urma deciziilor de azi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ASU Politehnica Timişoara / Facebook

Federaţia Română de Fotbal a oficializat azi deciziile care s-au preconizat în urma discuţiilor cu cluburile din ligile inferioare. Anunţul de azi vizează Liga 3, futsalul şi campionatele feminine. Printre marile câştigătoare ale stopării eşalonului terţ din cauza noului coronavirus se numără şi ACS Poli, care practic evită a treia retrogradare consecutivă. O altă beneficiară a deciziilor de azi e formaţia feminină a celor de la ASU Politehnica. Alb-violetele fiind de azi promovate în eşalonul secund!

In ceea ce priveşte campionatul de futsal, acesta s-a incheiat pentru Informatica Timişoara. Deşi a accesat play-off-ul, echipa de pe Bega nu va mai juca in acest sezon. Nu va retrograda nimeni iar câştigătoarea campionatului se va stabili in urma unei duble manşe intre Imperial Wet Miercurea Ciuc şi United Galaţi. Sezonul viitor elita va avea maximum nouă echipe.

Aşa cum se anunţa, Liga 3 a fost ingheţată, cu anumite amendamente. Nu va retrograda nicio echipă, ceea ce inseamnă că in seria a IV-a ACS Poli răsuflă uşurată, cel puţin din punct de vedere sportiv in această ediţie.


Salvate in seria vestică sunt prin urmare şi Sebişul şi Tg. Cărbuneşti, singurele grupări care se aflau sub timişorein in clasament. Dumbrăviţa e cea mai bine clasată timişeană din eşalonul terţ (locul 6), in timp ce Ghiroda şi Fortuna Becicherecu Mic au fost clasate pe 8, respectiv 10. In ceea ce priveşte promovarea, au fost declarate promovate ocupantele primei poziţii din fiecare serie „sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte”. Acest aspect a generat numeroase discuţii. Aerostar Bacău şi FC U Craiova 1948 sunt sigure de locul lor in B. Iar in următoarea ediţie Liga 3 va avea cinci serii a câte 18 formaţii.

Barajul de promovare in C s-a schimbat de asemenea. Vor promova doar 14 echipe, stabilite in urma unor baraje in trei şi nu intre două formaţii ca până acum.

O veste bună vine pentru fotbalul feminin timişorean. Dacă la nivel de judeţ Fortuna Becicherecu Mic e in elită, unde e clasată pe 3, din ediţia următoare oraşul de pe Bega o va avea pe ASU Politehnica in Liga 2, alb-violetele pregătite de Alex Szabo fiind pe locul 1 in seria a II-a şi probabil ar fi promovat oricum la pas. FRF va anunţa ulterior ce se intâmplă cu clasamentul elitei, la fel cum săptămâna aceasta e de aşteptat şi o decizie in privinţa Ligii 2. Majoritatea formaţiilor cer stoparea ligii, deoarece protocolul medical de urmat pe timp de COVID-19 e considerat foarte greu de aplicat la acest nivel „Siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive; Sustenabilitatea financiară a cluburilor; Producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante; Specificitatea fiecărui eșalon”, sunt elementele luate in calcul de federaţie in deciziile de azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.