Horea Crișovan a lansat un nou proiect muzical, VanDerCris: „Nu vă pierdeți...

Horea Crișovan a lansat un nou proiect muzical, VanDerCris: „Nu vă pierdeți esența si speranța” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Actuala perioadă tulbure prin care trece întreaga omenire are valențe interesante pentru majoritatea creatorilor de artă, artiștii din lumea întreagă descoperind fel și fel de modalități de exprimare. Bunăoară, în breasla muzicienilor, perioada de pandemie naște o explozie de efervescență care dă naștere la o sumedenie de proiecte, multe dintre acestea fiind „ținute la sertar“ din cauza vitezei cu care s-a derulat perioada „de dinainte“. Horea Crișovan este unul din muzicienii care pare-se că profită cât se poate de eficient de atât de blamata autoizolare în care ne-am scufundat cu toții. Cea mai recentă „găselniță“ a lui în acest sens este lansarea unui proiect muzical nou care poartă numele de VanDerCris, care le-a oferit melomanilor curioși o primă compoziție care poartă numele de SinCreatEst.

„VanDerCris este anagrama parțială a numelul meu( CrișoVan). SinCreatEst se vrea a fi a fi un cuvânt …alăturare de termeni cu iz de calambur. Am scris în textul videoului că muntele poate fi urcat pe cărări diferite.Aici sugerez liberul arbitru în tot ceea ce facem. Suntem diferiți dar toți vrem un drum al nostru. Panta e bine să fie ascendentă. Dar sistemul de referință rămâne același. VanDerCris sunt Dănuț Blaga – bass, Florin Cvașa – drums, Marcelle Poaty Souami – pian și Lucian Nagy – instrumente de suflat. Va apărea pe o producție viitoare alături de Maria Hojda ca invitată“, spune chitaristul timișorean.

În luna aprilie a acestui an, artistul a lansat o melodie dedicată mamelor cu titlul „I’m Coming Home, my Mom“, în cadrul căreia a colaborat cu Alina Mihocaș. Imediat după lansare, piesa a fost „îmbrăcată“ în haine noi prin colaborarea binecunoscutului muzician Josef Kappl.

„Piesa a fost făcută cu 2 – 3 ani în urmă. Dar prins în furtuna vieții nu am scos-o serios la iveală. Din prima zi în care a apărut varianta pe Facebook, Josef Kappl mi-a scris într-un mesaj public vis a vis de dorința lui de a înregistra un bass fretless.Normal că mi-a picat foarte bine acest mesaj – și mi-am arătat disponibilitatea în a face un remix cât mai rapid al piesei. Sincer a fost o mare bucurie.


Nu doar a mea, ci și a Alinei și a lui Josef. A mers foarte repede. A doua zi deja am primit bass-ul și l-am introdus in ecuație. Apoi filmul. Ovidiu Novac ne-a împrietenit ca imagine pe Facebook și a realizat acest video final. Videoul original al piesei aparține lui Ovidiu Roteliuc. Într-un viitor apropiat Marcelle Poaty Souami va îmbogăți piesa din punct de vedere orchestral și o vom difuza pe radiouri în această formulă. Am cereri de la trei radiouri. În Canada deja rulează în special videoclipul. De acest lucru se ocupă Raul Dudnic, un alt prieten, care m-a contactat pentru cele două piese – I’m Coming home și SinCreatEst“, spune Horea.

Alături de aceste creații, melomanii au beneficiat în ultimele zile și de alte două piese superbe, care au fost înregistrate de Horea Crișovan alături de Ilie Stepan, acestea find marcate cu mesajul de a sublinia solidarizarea în izolare.

„Cu Ilie Stepan cânt de zeci de ani. În spiritul prieteniei noastre și al stării actuale am ales două piese – Forest Song (piesa mea de pe albumul My real trip) și Love of my life – alegerea lui Ilie, un mare challenge pentru mine. Nu e ușor să transmiți de la depărtare energie contopită în interpretari fără contact muzical direct, ci doar sufletesc. Sper că nouă ne-a ieșit în ambele cazuri“, spune el.

Și asta nu e tot. O altă surpriză la care se pot aștepta melomanii în viitorul apropiat din partea lui Horea, va fi o colaborare a acestuia în cadrul proiectului Rockul Carantinei, inițiat de către Iulian Vrabete, Doru „Rocker” Ionescu și Gabi Pipai Andrieș, ce constă în reluarea unor piese vechi ale unor trupe românești într-o interpretare „de-acasă”, de pe diverse meridiane. În premieră absolută artistul ne-a dezvăluit că va reinterpreta o baladă din repertoriul celor de la Post Scriptum, „Mireasma Nopții“, alături de Flavia Hojda, Pavel Ulici, Dănuț Blaga, Florin Cvașa și Doru Apreotesei.

„«Nu vă pierdeți esenta și speranța» ar fi un mesaj poate potrivit pentru cei care stăm acasă acum în această perioadă demnă de viitoare manuale de istorie contemporană“, concluzionează binecunoscutul chitarist timișorean vremurile pe care le trăim în aceste zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.