Începe dezinsecția aeriană la Timișoara. În ce zile are loc și ce...

Începe dezinsecția aeriană la Timișoara. În ce zile are loc și ce trebuie să știe cetățenii

1
DISTRIBUIȚI
Foto: aderamed.ro

Autoritățile au anunțat că vor începe operațiunile de dezinsecție aeriană la Timișoara. Zborurile urmează să aibă loc între 14 și 18 mai.

Dezinsecția va fi făcută de S.C. Coral Impex S.R.L. din Ploiești, iar substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este Cymima Plus, având substanţa activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.

Substanţa face parte din grupa III (Pesticide Non- Agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea altor artropode) este avizată de Comisia Naţionala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.


Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014.

Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în conformitate cu legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător. „Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort“, se anunță într-un comunicat de presă al Primăriei Timișoara.

Totodată, conform prevederilor HCL nr. 371/2007 modificată şi completată, cap. VI, Reglementări privind combaterea vectorilor- rozătoare, insecte, dăunători- pe raza Municipiului Timişoara, art. 24, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

a) neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;
b) neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc;
c) neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;
d) neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi;
executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie va fi prelungită.

1 COMENTARIU

  1. foarte pe scurt ce trebuie sa stie cetatenii: veti fi, ca pana acum, mancati de tantari, iar primatul robulache si prietenii sai isi vor umple buzunarele cu inca o spaga frumoasa din banii publici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.