Instrumentiștii din Banat, provocați online la un concurs de interpretare. Cum vă...

Instrumentiștii din Banat, provocați online la un concurs de interpretare. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada mai-iunie concursul online de interpretare instrumentală „Cânt cu drag la tot Banatul”, care se adresează artiștilor instrumentiști care interpretează folclor. Dorința organizatorilor este aceea de a promova tinerii artiști pasionați de folclor, într-o perioadă în care domeniul cultural este printre cele mai afectate de restricțiile impuse de epidemia cauzată de boala Covid 19.

Concursul se desfășoară pe trei categorii de vârstă: 9-14 ani, 15-19 ani și 20-25 ani, repertoriul participanților trebuie să reprezinte zona de proveniență a acestora iar interpretarea să fie, de preferință, într-un costum popular.


Secțiunile competiției sunt: instrumente de suflat (saxofon, saxofon sopran, taragot, trompetă, clarinet, nai, fluier), acordeon, armonică sârbească și vioară. Cei care doresc să participe la concurs trebuie să trimită o înregistrare video de maximum trei minute cu interpretarea unei doine sau a unui joc, până în data de 1 iunie 2020, și să completeze o fișă de înscriere, care vor fi expediate la adresa de email ccajt@ccajt.ro. Atât fișa de înscriere cât și regulamentul concursului sunt disponibile pe site-ul www.ccajt.ro. Vor fi acordate câte trei premii pentru cele trei categorii de vârstă, de un juriu alcătuit din artiști-interpreți, pedagogi și personalități ale vieții culturale tradiționale, iar criteriile de evaluare vor fi interpretarea artistică, tehnica, autenticitatea subzonei folclorice reprezentate și aportul personal al interpreților.

Câștigătorii premiului I vor înregistra o piesă într-un studio profesionist alături de orchestra ansamblului profesionist „Banatul”, iar câștigătorii premiilor II și III vor avea posibilitatea de a participa la un spectacol al Școlii de Arte din Timișoara. Toți participanții vor primi o diplomă de participare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.