Iohannis: Nu vor urma trei zile fără reguli și restricții. Nu voi...

Iohannis: Nu vor urma trei zile fără reguli și restricții. Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, că nu vor exista trei zile fără reguli și restricții, de la momentul închiereii stării de urgență, respectiv vineri, până la intrarea în vigoare a Legii privind starea de alertă, începând de luni. El a spus că nu va ezita să emită „stare de urgență” din nou.

„Nu vor urma trei zile fără reguli și restricții. Avem un cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate deciziile, inclusiv pentru următoarele trei zile.


(…) Dacă situația se va înrăutăți și vom avea supra-aglomeraraea spitalelor, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență. Nu facem aceste lucruri de teama amenzilor, ci pentru că e spre binele nostru și a celor apropiați”, a spus Iohannis, în declarația susținută în ultima zi a stării de urgență.

Președintele Iohannis a transmis și un mesaj de mulțumire românilor.

„Sunteți eroii acestui efort național. Vă mulțumesc pentru toate sacrificile pe care le-ați făcut. Putem spune că împreună am salvat vieți. Așa arată o națiune puternică și unită. La fel de puternici și unici. Trebuie să continuăm și în lunile următoarea. Lupta cu acest virus nemilos este departe de a se fi încheiat”, a spus șeful statului.

Acesta a amintit că România a fost între primele țări care a intrat în stare de urgență.

„Fiecare viață pierdută a însemnat o înfrângere pentru noi, în bătălia începută în februrarie. (…) România a fost foarte puțin pregătită pentru a face față unei situații de urgență. Am reușit într-un timp scurt să achiziționăm tot ce era nevoie. Situația fără precedent cu care ne-am confruntat ne-a pus în față o oglindă nemiloasă. (…) De mâine, intrăm într-o nouă etapă. Din punct de vedere medical, avem semnale pozitive, dar trebuie să conștientizăm că pericolul reprezentat de acest virus e departe de a fi trecut”, a mai spus Klaus Iohannis.

Starea de urgență se termină în 15 mai, iar din aceeași zi România va intra în stare de alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.