Jurnalist PRESSALERT.ro agresat de angajații SDM când au fost întrebați dacă au...

Jurnalist PRESSALERT.ro agresat de angajații SDM când au fost întrebați dacă au autorizație pentru tăierea mai multor copaci VIDEO

4
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_396952" style="width: 640px" class="wp-caption aligncenter">
Maistrul de la SDM, EMil Fiț, cu câteva secunde înainte de a încerca să smulgă telefonul mobil

Mai mulți copaci de pe strada Ulmului din Timișoara, aflați în zona unde primăria plănuiește construirea unei parcări în zona Dacia, au fost tăiați de angajații Societății de Drumuri Municipale (SDM) și ai firmei Rogera. Angajații de la SDM au fost încă din primul moment extrem de violenți verbal cu cetățenii din zonă care au vrut să filmeze momentele în care copacii erau tăiați.

În jurul orei 10,00, când am ajuns la fața locului, se lucra de zor – un escavator scotea rădăcină unui copac, muncitorii de la SDM cărau bucăți de lemn tăiate, iar cei de la Rogera tocau ramurile. Când am început să fotografiez și să filmez, angajații de la SDM au devenit extrem de nervoși. Un ins care coordona lucrările, maistrul Emil Fiț, după cum aveam să aflu ulterior, a venit agitat, întrebându-mă ”de ce filmați? Nu aveți voie”. Asta deși nu era niciun semn care să delimiteze șantierul de stradă. Când l-am întrebat de autorizația de la Mediu, acesta mi-a spus ”avem, la primărie, la doamna”. Când am cerut lămuriri, acesta s-a apropiat și a vrut să-mi smulgă telefonul mobil din mână. Imediat în sprijinul acestuia a venit un muncitor care s-a apropiat amenințător ”ce faci? Și ce dacă ești ziarist? Ce cauți aici că e șantier? Nu ai pe ce să-ți iei banii? Vii să strici.. Filmează-l să meargă la Primărie”.

Maistrul a dat mai multe telefoane, după care mi-a spus că ”ești un nesimțit”. Muncitorii au continuat să încarce bucățile de copac în mașini, în timp ce escavatorul adus în zonă, după ce a scos rădăcinile copacilor, a avut grijă să acopere urmele.

4 COMENTARII

  1. Încă un focar de infecție politicianista … Nu mai poți nici sa treci strada curând ca te bat cei de la retim dacă s-au trezit cu fata la perna in ziua respectiva. Cum e posibil ca toți angajații primăriei/consiliului/poliției/poliției locale etc sa fie betivi cu cazier și inclusiv renume in lumea interlopa … cine se aseamănă se aduna ? La primul vot au sa zboare toți , PNL, PSD . Timișoara a înghițit destul .

  2. Retim , nu sunt angajati ai primariei este o societate pe actiuni , e normal cand cineva te agaseaza sa te enervezi si sa i te adresezi nepoliticos ….. dar aceste conflicte nu trebuie sa fie intre angajati si jurnalisti,mergeti la primarie si cereti socoteala celor care dau aceste autorizatiii,nu cred ca angajatii au venit de drag la munca plictisinduse acasa ei au atributiunile lor….si intradevar fiind santier ar trebuii demarcat …. anume ca persoanele neautorizate sa nu aiba acces,ca nu cumva sa se impiedice si sa se accidenteze .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.