Lovituri devastatoare în războiul asociaților de la Smartfit. Ce a decis justiția,...

Lovituri devastatoare în războiul asociaților de la Smartfit. Ce a decis justiția, definitiv, în două dosare în care asociatul majoritar a cerut insolvența

0
DISTRIBUIȚI

Asociatul majoritar al firmei Smart Fitness Studio SRL, cea care administrează trei săli de fitness în Timișoara sub cunoscutul brand Smartfit, Cosmin Șorban, a pierdut ambele procese prin care a încercat să ceară insolvența firmei în care deține 60%. Acesta este într-un conflict deschis cu asociaul minoritar, Silvia Irimescu (soția lui Răzvan Irimescu, partenerul de business al Șorban). Șorban a declarat că solicitarea insolvenței, prin intermediul a două firme pe care le controlează, este ”pur și simplu să ne punem la protecție de acest domn, doamnă care încearcă să bage bățul prin gard. Tot ce face, face din pură răzbunare.

După ce cererea de deschidere a insolvenței a fost respinsă de Tribunalul Timiș, acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Timișoara, dar nici aici nu a avut succes.


Instanța a constatat faptul că ”în privința fondului, însă, nu sunt prezentate niciun temei de drept  care, cuprins în Legea nr. 85/2014 și aplicabil speței să fi fost invocat, dezvoltat și dovedit ca fiind incident cauzei. Dimpotrivă, cu excepția susținerilor formulate relativ la creanța Ferontrans că s-a efectuat prin bancă, aplicarea unui raționament greșit referitor la o alăt creditoare sau recunoașterea unei datorii față de a treia creditoare, nu există nicio critică punctuală din care să se poată desprinde cuantumul creanțelor, caracterul exigibil, izvorul acestora sau starea de insolvență a debitoarei”.

După ce a pierdut la tribunal, în primul dosar, Cosmin Șorban a cerut pentu a doua oară insolvența firmei, folosindu-se, practic, de aceleași documente și situații. De data aceasta, Tribunalul Timiș i-a admis cererea, numai că sentința a fost atacată, Curtea de Apel Timișoara respingând definitiv și această solicitare de deschidere a insolvenței. ”Cererea de deschidere a procedurii insolvenței reprezintă, mai degrabă, un mijloc de constrângere a debitorului de a efectua plăți, dar și o modalitate de rezolvare a diferendelor ireconciabile dintre cei doi asociați ai debitoarei SC Smart Fitness Studio STL, respectiv Șorban Cosmin Petru, asociat majoritar cu 60% din acțiuni și Irimescu Silvia asociat cu 40% din acțiunile societății între care se derulează sau s-au derulat în anul precedent mai multe litigii”, a constatat completul de judecată de la CAT. Analizând toate probele, instanța a constatat, încă o dată, că ”nu s-a dovedit starea de insolvență a debitoarei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.