Se redeschid muzeele din Timișoara. Ce măsuri de protecție au fost luate...

Se redeschid muzeele din Timișoara. Ce măsuri de protecție au fost luate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2105824074">

Trei muzee aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș – Muzeul de Artă, Muzeul Național al Banatului, Muzeul Satului Bănățean, muzeul „Ștefan Popa Popaʹs” și punctul muzeal „Traian Vuia” – se vor deschide începând de vineri, 15 mai, cu măsuri de siguranță suplimentare atât pentru angajați cât și pentru vizitatori. Fiecare muzeu va fi dotat cu echipamente de protecție, dezinfectanți, iar termomentrele cu infraroșu și termoscanerele cu care au fost prevăzute muzeele vor lua temperatura vizitatorilor la intrare, pentru a reduce la minim orice pericol de contaminare. Va fi obligatorie, totodată, purtarea măștilor de către toată lumea, iar în fiecare sală de expoziții vor putea intra simultan cel mult două-trei persoane, o atenție specială urmând a fi acordată grupurilor, pentru a se asigura distanța de minimum doi metri între vizitatori.

Muzeul Național al Banatului se deschide cu o expoziție dedicată pieselor achiziționate  și donate muzeului în anul 2019, sub genericul „Patrimonium 2019”. Vor fi expuse obiecte descoperite în cursul săpăturilor arheologice efectuate anul trecut, obiecte de artă și donații inedite intrate în patrimoniul secției de istorie. Alături de cărți, fotografii, tablouri sau sculpturi din secolele XIX-XX, se remarcă colecția vestimentară și accesoriile donate muzeului de nonagenara Aurora Dumbravă, profesoară de pian și director al liceului de muzică din Timișoara în anii ʹ80, de criticul de artă Ileana Pintilie și de Raluca Cosoroabăcare ilustrează moda din cea de-a doua jumătate a secolului trecut, piesele de mobilier stil Biedermeier, donație a prof. dr. Horia Vermeșan sau obiectele de sticlă, donație a fiicei acestuia, dr. Simona Vermeșan. Expoziția va fi deschisă fără vernisaj.

Artistul Marcel Bunea deschide expoziția „Spectrul Iubirii”, în colaborare cu asociația „dialoguri contemporane”, cu 60 de lucrări de pictură într-o manieră de exprimare inedită. Programul de vizitare la expozițiile din bastionul Theresia este de marți până duminică între orele 10,00 și 18.00. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, iar pentru adulți, biletul de intrare este 5 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.