Măsuri speciale în școli pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat

Măsuri speciale în școli pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat

0
DISTRIBUIȚI

În școli și licee vor fi luate măsuri speciale în perioada în care elevii se vor pregăti pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, dar și în zilele în care se vor susține probele examenelor.

Directorul unei școli din București, Daniela Voinea, a declarat că va fi nevoie de mai multe săli pentru organizarea în bune condiții a examenelor, pentru că într-o sală de clasă vor putea intra doar zece elevi.

„În momentul în care vom intra la Evaluare, spre deosebire de anii trecuţi, având în vedere distanţarea socială nu avem voie să avem mai mult de 10 copilaşi în clasă. Deci vom avea un număr mai mare de săli în care vom susţine Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a”, a spus Daniela Voinea.

O problemă ar putea apărea în orașele mai mici, din cauza lipsei sălilor de clasă.

„O să vedem la Bacalaureat, acolo chiar în oraşe, având în vedere că din 15 în clasă au rămas şi la ei tot zece, acolo cred eu că va fi o problemă vizavi de locaţia în care se susţine examenul”, a mai spus directorul.

Daniela Voinea este director de şcoală gimnazială, în Capitală.


Ea spune că, în timpul pregătirii elevilor, din perioada 2-12 iunie, băncile vor fi despărţite de cel puţin doi metri, iar elevilor li se va lua temperatura atunci când vor ajunge la şcoală.

„Trebuie respectate nişte condiţii. Această temperatură care este luată la intrarea în curtea şcolii, după care copiii vor merge la săli, noi va trebui să planificăm orele de pregătire la intervale de 10 – 15 minute astfel încât să nu se producă îmbulzeală la poarta şcolii. Ei vor fi introduşi într-o sală de clasă, sală care va rămâne a lor până la sfârşitul perioadei de pregătire”, a precizat Voinea.

Pe parcursul celor două săptămâni de recapitulări, intrarea şi ieşirea din şcoală se va face separat. La intrare, elevii vor fi obligaţi să se spele pe mâini şi să se dezinfecteze.

În ciuda acestor măsuri, unii părinţi au anunţat deja că preferă ca elevii să nu vină la şcoală până în ziua examenului, de frica îmbolnăvirii cu COVID-19.

Tocmai pentru ca elevii să revină la şcoală în siguranţă, specialişti din Sănătate şi din Educaţie lucrează intens la un Ordin care urmează să fie publicat.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.