Meritocrație în pandemie. Cum a ajuns un vicepreședinte al tineretului liberal inspector...

Meritocrație în pandemie. Cum a ajuns un vicepreședinte al tineretului liberal inspector la ISC Timiș la nicio lună de la angajarea în Primăria Timișoara UPDATE Reacția lui Robu

10
DISTRIBUIȚI

Un vicepreședinte al organizației de tineret a PNL Timișoara a reușit performanța ca într-o lună și cinci zile de când s-a angajat în primăria condusă de Nicolae Robu, în plină pandemie de coronavirus, să ajungă inspector la disciplina în construcții la Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș. Vlad Golumbu a absolvit, în 2017, specialitatea Măsurători terestre și cadastru din cadrul Facultății de Construcții a Universității Politehnica cu media 6,62, fiind cea mai mică dintre cele 22 de rezultate din seria sa.

Conform paginii sale de Facebook, de atunci Golumbu a lucrat ca asistent administrativ la biroul notarial al mamei sale. În martie anul acesta, în plină pandemie de coronavirus, s-a înscris la concursul organizat de Primăria Timișoara și, în 6 aprilie, a fost declarat câștigător al postului de consilier I asistent la  compartimentul Secretariat, Statistici si Arhivare. Deși la selecția de dosare au fost două persoane din patru acceptate, doar Golumbu a avut rezultatul final, câștigând cu 141,33 puncte. Tânărul liberal nu a stat la Primăria Timișoara decât până vinerea trecută, când a depus și jurământul de funcționar public.

Asta pentru că, la o lună de la angajare, și-a cerut transferul și i-a fost acceptat de ambele părți de la Primăria Timișoara la Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș, condus de Vergina Popescu, al cărei soț a fost diriginte de șantier la mai multe lucrări finanțate de Primăria Timișoara. Transferul s-a făcut prin structura centrală a Inspectoratului de Stat în Construcții, aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării, unde secretar de stat este fostul purtător de trepied al primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă.

De ieri, 11 mai, Vlad Golumbu este inspector la compartimentul control și inspecția în construcții. Deși nu este inginer constructor sau arhitect, tânărul liberal va trebui să verifice lucrările din județ și să dea amenzi. Când am contactat-o pe Vergina Popescu, cea care conduce ISC Timiș, pentru a ne da mai multe explicații despre acest transfer, aceasta a refuzat. „Dacă vreți dumneavoastră, puneți întrebările astea scrise. Le trimit la București. Nu noi facem angajările. Eu știu că e absolvent al Facultății de Construcții. Repet, nu inspectoratul județean face angajările (apropo de specializarea absolvită, n.a.). Eu sunt omologul unui șef de birou. Fără personalitate juridică, economică și așa mai departe.


Știți că funcționarii publici se pot transfera dintr-o instituție publică în alta publică și așa mai departe cu unele solicitări. Și de la noi a plecat cineva la consiliul județean”.

Vlad Golumbu a explicat pentru PRESSALERT.ro transferul foarte rapid de la primărie la ISC: „Am depus cerere, am fost acceptat și m-am transferat la ISC. Nu am știut inițial, când m-am angajat la primărie, dar m-am interesat și am aflat că e un post liber și m-am transferat. Imediat după ce m-am angajat în primărie am aflat. Săptămâna trecută am depus jurământul de funcționar public. La București am trimis cererea. Sunt la compartimentul control și inspecția în construcții. În cadrul facultății mele am făcut materii care aveau de a face cu construcțiile civile”.

Întrebat dacă traseul său atât de rapid are legătură cu colegii săi din PNL, Vlad Golumbu a susținut că „din păcate, nu mai sunt membru de partid de ceva timp”. Conform informațiilor publice existente, acesta este vicepreședinte al TNL Timișoara, iar într-o fotografie din noiembrie 2019 apare în campania prezidențială în apropierea lui Nicolae Robu, care a postat imaginea pe Facebook, iar Vlad Golumbu era singurul care a primit un „tag” de la șeful de partid.

UPDATE Întrebat dacă a aprobat transferul lui Vlad Golumbu la Inspectoratul de Stat în Construcții Timiş şi care e motivul acestei decizii, Nicolae Robu a răspuns că: „Eu am un principiu, şi a putut fi văzut de-a lungul timpului in raport cu foarte foarte multe persoane. Fiecare om trebuie să ajungă acolo unde se simte el mai bine, unde se regăseşte mai bine, desigur ţinând seama şi de competenţele cerute pentru acel loc, să-i facă faţă, nu am pus, nici ca rector, nici ca primar, oprelişte în faţa nimănui”.

„Cum vă explicaţi altfel, că o mulţime de oameni, de unii chiar aveam nevoie în primărie, au plecat la Consiliul Judeţean, acolo au simţit lor că le este mai bine, acolo i-am lăsat să plce. Şi câştigă mai mult ca în primărie, şi muncă mai puţină, doar se vede după portofoliul (amuză) de proiecte, …nu ştiu cum e atmosfera acolo, dar eu sunt exigent aici, nu fac aprecieri, probabil şi ei sunt. Aprob pentru oricine plecarea unde doreşte. Chiar mai repede, omul vine la cocurs, câştigă concursului, intră toate drepturile pe care i le conferă legea. Eu nu mă pun stavilă”, a mai spus Robu.

10 COMENTARII

 1. Doamna Luminita Gabriela Napau este una dintre gratiile domnului Nicolae Robu, plantata pe la Aquatim in ultimii ani, unde a intrat in conflict cu directorul Vlaicu, si care a fost in carti si pentru preluarea unei functii de conducere intr-o deconcentrata. https://www.pressalert.ro/2019/12/pnl-timis-stabilit-care-vor-fi-viitori-sefi-ai-institutiilor-deconcentrate-din-judet-ce-spune-primarul-robu/
  Robu a impus pe linie de partid angajarea favoritei in cadrum primariei comunei Sanandrei, ca pret a acceptarii primarului Coman in PNL.

 2. Golumbel, ce-ti mai plac steroizii!
  Exista vreun angajat in Primarie care sa nu fie ruda/prieten/amanta/cunoscut al lui Lae sau al lacheilor lui?

 3. Dragi cetățeni vedem cu toți că în plină pandemie, uni cu bani la limită dar alții din PNL au avut norocul și fără facultate de specialitate să se angajeze,,, corect,,,, și,,,,, transparent,,,,, la stat pe salariu de mii de lei??????
  De mai acest băiețaș cu mușchi și poate doar atât va veni la noi în control unde după facultățile lui va emite amenzi!!!!!
  Chiar a ajuns Timișoara bătaia de joc a PNL ului?????
  Nu mai avem rușine de nimeni, de cetățeni care ar trebui să fie pe primul loc?????
  Cred ca primarul habar nare dacă va fi întrebat, și culmea nici nu l cunoaște pe sau pe masa notarita?????
  Noi vom vota în viitor această România Normală a PNL???????????
  Nu exita o săptămână sau o zi ca cei din PNL să stea în banca lor și chiar să facă și ceva util, folositor pt oraș, doar smecherie, combinații, angajării și tot felul
  Să vă fie rușine, pt cei din PNL în frunte cu primarul Robu Nicolae că ați adus PNL Timișoara într-un derizoriu total…

 4. Felicitari pentru articol!!! V-ati asumat o sarcina extrem de grea. Sper sa o puteti continua si sa duca si la ceva schimbari in haosul si promiscuitatea care au pus stapanire pe acest oras

 5. Uite de asta nu vom putea sa fim bine niciodata. Transparenta maxima legat de posturile disponibile la stat. Fara sa fi anuntat postul undeva, fara nici un concurs…..
  Nu inteleg ce este asa de greu de centralizat toate posturile vacante pe un site si scoase la concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.