Primarul Robu se victimizează după ce instanța l-a obligat să plătească o...

Primarul Robu se victimizează după ce instanța l-a obligat să plătească o amendă de 10.000 de lei: „E o parte din preţul pe care-l am de plătit pentru dedicarea mea”. Pe cine dă vina pentru ilegalitățile comise

3
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei a pierdut în instanţă după ce a contestat o amendă de 10.000 de lei pentru emiterea a două autorizaţii de construire cu încălcarea legii. Nicolae Robu s-a plâns azi, în termeni generali, că e împiedicat intenţionat în munca pe care o face „numai în interes public”. Totodată edilul a spus că se va îndrepta împotriva angajaţilor care au greşit în acest caz.

„M-am trezit eu sancţionat, ca primar, pentru greşelile făcute de alţii. Unde aţi văzut primar să verifice documentaţia pentru autorizaţia de construire. El, personal, să o verifice? Să se şi priceapă şi urbanistic şi legal. Dar şi dacă s-ar pricepe, nu are timp fizic. Într-un oraş ca Timişoara se construieşte enorm… azi am semnat cel puţin 15-20 autorizaţii de construire…. e o aberaţie în lege, care prevede posibilitatea de sancţionare cu amendă a primarului, pentru că vede semnătura. Eu am sute de oameni care pentru asta sunt plătiţi. Să elibereze, să pregătească diverse aprobări, analizând totul la sânge şi pregătind documentaţia pentru ca atunci când ajunge la primar sub semnătură să aibă garanată legalitatea şi oportunitatea. Asupra oportunităţii sigur că mă pot pronunţa şi eu… cu toate acestea m-au amendat pe mine.


Din bună credinţă oare? Nu, pentru că lucrează sub alte comandamente. Nicidecum în interes public. Eu lucrez numai şi numai în interes public… E o parte din preţul pe care-l am de plătit pentru dedicarea mea, pentru ce o să las în urmă…”, a spus Nicolae Robu în videoconferinţa de astăzi.

„Nu pot să acuz judecătorii. La prima instanţă am câştigat, la a doua nu. Dar nu pot să spun că hotărârea judecătorească nu are acoperire în lege, atât cât înţeleg eu legea. Pentru că legea e absurdă. Aşa au ştiut să facă nişte parlamentari, cu, ce să vă spun, cât şi cât de bun… legea, încât să fii sancţionat ca persoană fizică tu, ca ultim semnatar…”, a adăugat edilul. Acesta a susţinut că nu ştie exact de ce a fost el sancţionat: „Nici nu ştiu, eu sunt atât de nevinovat, am semnat fiind convins că eu sunt corect. Nu ştiu, nici n-am fost curios, habar n-am pentru ce mi s-a dat mie amendă. Că eu tot ce am semnat, am semnat fiind convins că e corect. Nu sunt curios, fiind cu conştiinţa împăcată…”.

Robu a negat de asemenea categoric că vina ar fi a unor funcţionari angajaţi în mandatele sale: „Niciunul dintre cei implicaţi aici nu a fost selectat în cursul mandatelor mele. Nu am cum să mă consider, să zicem implicat cumva în aducerea de oameni incompetenţi. Eu chiar sunt atent şi vă spun, mă bazez foarte mult pe cei care au venit… Cei care erau cunoscuţi dinainte şi au venit la concurs au fost atenţionaţi de mine: Vedeţi, nu cumva să mă faceţi de râs. Şi au învăţat… nu am până acum rateu cu niciunul dintre aceştia…”. În schimb, Nicolae Robu a anunţat că se va îndrepta împotriva celor care au făcut-o. „Le-am făcut deja o înştiinţare cu titlu de plângere prealabilă. Eu nu pot să accept să plătesc sume uriaşe, să lucrez jumătate de an pe gratis pentru că unii greşesc. Fiecare să plătească pentru greşelile lor. Dacă eu le-aş fi cerut: aici faceţi aşa! Atunci nu am ce să comentez. Trebuia să plătesc solidar, cota parte”, a concluzionat edilul.

3 COMENTARII

  1. Domnule primar actele pe care le ați semnat cu bună știință prin care a trecut zeci de ha în valoare de milioane de euro din patrimoniul statului în patrimoniul,,,,,,, investitorilor strategici……..,,,,, cum ia ți numit la conferințele de presă de pe calea Urseni și ați mințit un cartier întreg??????

    De ce DNA nu vrea să investigheze furtul din patrimoniul statului cu participarea activă a primarului Robu Nicolae?????????????

    Noi cetățeni cerem implicarea autorităților statului pt a investiga problema Horticola de pe calea Urseni…
    ………..

    Rugam investigarea de urgență pt recuperarea prejudiciul adus statului……..!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.