Nicolae Robu acuză o conspiraţie la adresa sa: „Voi sesiza DIICOT”. Edilul...

Nicolae Robu acuză o conspiraţie la adresa sa: „Voi sesiza DIICOT”. Edilul se consideră boicotat de unii jurnalişti şi ameninţă cu justiţia

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a avut azi o nouă ieşire, poate şi mai virulentă la adresa celor care îl critică. Primarul acuză în continuare că e calomniat în anumite articole din presă şi anunţă noi procese, dar şi o sesizare la DIICOT, pentru că cei care-l irită ar fi parte din anumite „grupuri”. Edilul consideră că realizările sale au dus la aceste atacuri.

Protestul iniţiat în urmă cu o săptămână de către mai mulţi reprezentanţi ai presei timişorene se pare că stă la baza reacţiei edilului, dar şi anumite articole apărute în mediul online. „Deja de multişor sunt calomniat de o manieră de neînchipuit, cel puţin pentru o minte normală… Şi nu mai tolerez. Am spus la un moment că voi începe să iniţiez procese, împotriva celor care se dedau la aşa ceva. Va fi deschis un prim proces. E un al doilea, sigur, că primul a fost deja deschis şi aştept finalizarea. La momentul potrivit. Dar credeţi că sunt întâmplătoare aceste lucruri. De ce oare, un primar de oraş important, primarul nu e aşa important, a stat în banca lui, fără aspiraţii foarte înalte, a stat în banca lui şi şi-a făcut datoria. De ce credeţi că încearcă unii, că au încercat, să oprească să facem toate pasajele, cele trei. Să ne oprească să transformăm radical, cea mai radicală transformare de centru istoric care a avut loc în România… Am avut curajul şi tăria să rezist şi să fac aşa ceva. Bineînţeles că a trebuit să lupt pentru că a fost un boicot şi la adresa acestui proiect. Am amenajat malurile Begăi, am reluat circulaţia pe Bega după jumătate de secol… la Pasajul Michelangelo la fel… Acum avem Opera, faţada în reabilitare, ani de zile am fost ţinuţi pe loc…”, a spus Nicolae Robu.

„Cum vă explicaţi că se încearcă să nu putem finaliza, nici trotuarele… Domnule, sunt turbaţi, pur şi simplu, pentru că impactul pe care-l simt e uriaş la populaţie, timişorenii apreciază de o manieră, nu m-am aşteptat.


Că până la urmă sunt doar nişte trotuare. Mă abordează oamenii şi sunt foarte mulţumiţi…”, a precizat Robu. „Bineînţeles s-a ajuns până la plângeri penale… Nu am spus nimic, mie mi s-au adus toate garanţiile că tot ce se întâmplă e legal. Asta am spus de multe ori. Aparatul de specialitate implicat mi-a spus: staţi liniştit, nu ne oprim, avem totală acoperire legală în tot ce facem. Şi au devenit cu atât mai ofensivi. Cine e în spatele acestora? Când boicotezi un proiect, e una, două, să zicem, nu bagi în seamă… se ajung la patru, la nu ştiu câte, deja se poate trage o concluzie… Nu mai e antipatie în relaţii personale, nici măcare de poziţii de divergenţă politică. Aici sunt alte grupări de interese. Şi eu corelez, toată această ofensivă împotriva mea, deja veche… Am greşit că trebuia să o stârpesc de la început cu plângeri înspre instanţă. Cine a fost mai calominat… poate doar preşedintele Iohannis”, a adăugat Robu.

Edilul a ironizat mesajul transmis de jurnalişti către mai multe instituţii: „Voi sesiza DIICOT şi voi cere să fie indentificate persoanele, care fac parte din acele grupuri, care mă calomniază, care scriu texte kilometrice, oare când au timp, nu trebuie să şi lucreze, şi trimit peste tot. Auziţi tonomatelor, după cum v-aţi autointitulat. Eu am spus în acel mesaj ocazionat de Ziua Mondială a Presei Libere (n.r. Ziua Mondială a Libertăţii Presei)… Unii s-au calificat ei ca fiind tonomate. Ei, aţi primit oare susţinere de la vreun ambasador, preşedintele intergalactic sau mai ştiu eu cui aţi trimis, cred că aţi ieşit din galaxia noastră. Nu vă e ruşine, v-aţi descalificat total. Ce vă închipuiţi, că mă intimidaţi pe mine? Niciodată, nu s-a născut şi nu se va naşte omul care să mă intimideze pe mine. Mă faceţi pe mine corupt? Faptul că am nişte plângeri… înseamnă că sunt corupt? Credeţi că vă merge?”.

Printre altele Robu a mai spus: „Vom găsi soluţii potrivite… Eu sunt jovial în relaţia cu toată lumea. Sunt chemat la luptă, nicio problemă. Îmi place şi lupta. Nu sunt un personaj mioritic… Vreţi luptă, veţi avea luptă (…) O să facem noi plângeri penale pentru că e prea mult boicot…. Nu o să-i lăsăm să zburde”.

2 COMENTARII

 1. Domnule primar Robu Nicolae dacă nu sunteți corupt de ce nu răspundeți la acuzațiile ce vi se aduc în legătură cu cartierul, chiciurile de blocuri care s au făcut pe calea Urseni în zona Horticola??????
  De acest subiect niciodată nu ați răspuns, de ce oare????
  Pt că sunteți ultracinstit de aceea nu răspunde-ți???????
  Copii dumneavoastră de unde au milioane de euro pt a realiza și construi vile și cartier????
  La aceste întrebări trebuie să răspunde-ți pt ca timișoreni să știe exact cine sunteți.
  Dacă tot amenințați jurnaliști ar fi bine întâi să răspundeți la aceste întrebări?????
  După vom decide noi cetățenii dacă mai sunteți așa de ultracinstit cum tot menționați….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.