Noi pași spre realizarea noii clădiri a Spitalului Județean din Timișoara, cu...

Noi pași spre realizarea noii clădiri a Spitalului Județean din Timișoara, cu bani de la Banca Mondială

0
DISTRIBUIȚI

Un proiect comun al Consiliului Județean Timiș, spitalului județean și Ministerului Sănătății pentru construcția unei clădiri care va include centrul de arși, secția ATI și unitatea de primiri urgențe, cât și reorganizarea fluxurilor medicale, a primit finanțare de la Banca Mondială, iar în ultima lor ședință consilierii județeni au aprobat modificarea protocolului de colaborare cu cei doi parteneri, asumându-și responsabilitatea de a asigura resursele financiare pentru realizarea diverselor documentații, după ce, inițial, CJT a pus la dispoziție terenul pe care va fi construită noua clădire, lângă spitalul județean.


Președintele CJT, Călin Dobra, susține că prin votul acordat de consilierii județeni proiectul va putea fi finalizat mai curând, pentru a avea un spital asemănător celor din occident.

Proiectul este derulat de Ministerul Sănătății, în calitate de agenție de implementare, iar Banca Mondială asigură aproximativ 50 de milioane de euro. În momentul de față se lucrează la proiectul tehnic necesar pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție. După finalizarea proiectului, noua clădire va fi transferată în proprietatea județului, consiliul județean fiind beneficiarul final al acestei investiții.

Pe lângă acest proiect, CJT derulează alte două investiții mari la spitalul județean, construirea unei noi maternități, precum și modernizarea și dotarea unității  de primiri urgențe. Proiectele sunt în valoare de aproape 12 milioane de euro și beneficiază de fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.